GÜNDEM

Sema Maraşlı'dan Ahu Özyurt'a İstanbul Sözleşmesi çıkışı

Gazeteci Ahu Özyurt'un twitter hesabından yaptığı "Bugün gündem bu olmalı İstanbul Sözleşmesi yaşatır" paylaşımına Yazar Sema Maraşlı, "İstanbul Sözleşmesi medya organlarını ve feministleri harika yaşatıyor. Sizi anlıyoruz." şeklinde cevap verdi.

Sema Maraşlı'dan Ahu Özyurt'a İstanbul Sözleşmesi çıkışı

İstanbul Sözleşmesi ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Taraflar, sözleşme ile ilgili fikirlerini argümanlar şeklinde dile getiriyor.

Gazeteci Ahu Özyurt da twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Bugün gündem bu olmalı #istanbulsozlemesiyasatir" ifadelerine yer verip konu ile ilgili Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği'nin açıklamasının olduğu görseli paylaştı.

'İstanbul Sözleşmesi kimden korur?' başlıklı görseldeki maddeler şunlar;

-Eşin, eski eşin veya partnerin şiddetinden, abinin, babanın veya diğer aile bireylerinin kısaca en yakınımızdakilerin şiddetinden korur.

-İşyerinde patronun, okulda öğretmenin, karakolda polisin ya da sokakta, çarşıda veya toplu taşımada tanımadığımız erkeklerin şiddet ve tacizinden korur.

Yazar Sema Maraşlı da Özyurt'a cevaben twitter hesabından yaptığı paylaşımda  İstanbul Sözleşmesi'nin, medya organlarını ve feministleri harika yaşattığını belirterek paylaşımına şu satırları ekledi "Sizi anlıyoruz. Sözleşme sonrası artan kadın cinayetleri hiç umurunuzda değil. Vicdanlarınız ölmüş @ahuozyurt
Sözleşme kimseyi korumuyor. Koruyor olsaydı bu kadar sıkı uygulanırken bu kadar çok cinayet olmazdı."

İşte Sema Maraşlı'nın o paylaşımı:

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar