POLEMİK

Selahattin Demirtaş'a saz çaldıran Ahmet Hakan, Oğuzhan Uğur'u Hakan Şükür'le vurdu!

27 Mayıs 2015... Hürriyet, CNNTürk, KanalD o dönemin patronu Aydın Doğan'a aitti. Ahmet Hakan Hürriyet'te yazılar yazıyor, CNN Türk'te Tarafsız Bölge'yi yapıyordu. PKK o dönemde de askerimize polisimize kurşun sıkıyordu. HDP o zaman da PKK'nın siyasi ayağıydı. Ancak hedefteki isim Tayyip Erdoğan'dı... O yüzden Selahattin Demirtaş'a güzelleme yapılıyor, saz çaldırılıyordu.

Selahattin Demirtaş'a saz çaldıran Ahmet Hakan, Oğuzhan Uğur'u Hakan Şükür'le vurdu!

Haberin spotundaki girişi geçmişle bugünü kıyaslamak için yaptık. O dönemde iktidara, Tayyip Erdoğan'a muhalif bir Ahmet Hakan vardı karşımızda. Selahattin Demirtaş'ı baştacı yapan, saz çaldıran, "Bakın ne güzel adam saz bile çalıyor" diyen Ahmet Hakan... 

PKK terör örgütünün siyasi ayağı HDP'nin lideri Selahattin Demirtaş'ı cilalıyordu Ahmet Hakan ve Erdoğan muhalif medya. Selahattin Demirtaş'ın HDP'yi Türkiyelileştirmesinden söz ediyorlardı. 

Tabii 2015 seçimleri yapıldığında, Ahmet Hakan'ın cilaladığı Selahattin Demirtaş, PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'a teşekkür edecek ve aslında hiç değişmediğini, değişmeyeceklerini gösterecekti. 

Özeti... Ahmet Hakan, Selahattin Demirtaş'a yanlanmış ve PKK'yı anlayamamıştı. Sonra Aydın Doğan medyadan çekilince, Ahmet Hakan AK Parti'ye ve Tayyip Erdoğan'a yanlanmaya başladı. O gün bugündür çizgisinden hiç şaşmadı, durmuyor ve yoluna devam ediyor. 

İşte o Ahmet Hakan, geçmişe sünger çekmiş bugün Oğuzhan Uğur'un Hakan Şükür'e yanlandığını yazıyor. Geçmişte PKK'yı anlamayan adam, bugün Babala TV'nin sahibine "Sen FETÖ'yü anlayamamışsındır" diyor:

"Dijital ortamda birkaç siyasi lideri ve enteresan kişiliği konuşmacı olarak konuk ederek inceden popüler olan bir arkadaşımız, Twitter’dan Hakan Şükür’e de davette bulunmuş. Davette bulunurken de azıcık yanlamış Hakan Şükür’e... “Ben sana vaktiyle kral demiştim” falan türü sözlerle. Sonra da “Ne yapıyorsun birader? O yanladığın adam, bir terör örgütünün üyesi” diye uyarılınca... Hemen silmiş yazdıklarını. İki şey söyleyeceğim bu konuda:

BİR: Sırf yaptığı programa çıksın diye Hakan Şükür’e yanlayabilen biri, FETÖ adlı sinsi ve kalleş bir örgütü hiç anlamamıştır. FETÖ olgusunu bile doğru dürüst anlayamayan birinin bir tür kanaat önderine dönüşmesi ise... Ülkemizdeki liyakat sorununun geldiği yeri gösterir.

İKİ: Bizim memleket böyledir. Birazcık popüler olan biri, anında özgüven patlaması yaşar. Ben oldum artık havasına girer. Hele bir de arkasına bir destekçi kitlesi aldıysa... Bu arkadaşın Hakan Şükür’e yanlamasının psikolojik açıklaması bu olsa gerek."

Ahmet Hakan bize kızmasın, darılmasın... Zira bizim kendisiyle bir meselemiz yok. Sadece geçmişte yaptıkları ile bugün yazdıkları arasındaki çelişkiyi ortaya koyduk. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar