GÜNDEM

Sedat Ergin 'magazin' yazsa nasıl yazardı?..

Habertürk yazarı Serdar Turgut'un 'mizah' yazılarının bugünkü hedefi köşenin gediklilerinden Hürriyet yazarı Sedat Ergin oldu...

Sedat Ergin 'magazin' yazsa nasıl yazardı?..

Habertürk yazarı Serdar Turgut yeniden mizah yazmaya başlayınca Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök başta olmak üzere medya dünyasında sevinen çok olmuştu...

Serdar turgut'un mizah yazılarının en sık hedefinde olan isim ise arkadaşı Sedat Ergin oluyor...

Sedat Ergin'in ciddi duruşu, yazılarındaki ciddiyeti bir kez daha Serdar Turgut'un diline düştü...

FİKRET BİLA BİR ÇILGINLIK YAPSA DİYECEĞİM AMA!...

"Hürriyet Gazetesi’nin yayın yönetmeni Fikret Bila, bir çılgınlık yapıp, uçuk bir işe girişerek Sedat Ergin’e magazin yazısı yazdırsa neler olurdu?" diye soran Serdar Turgut, cevabı da kendisi verdi: "Fikret Bila’nın çılgınlık ve uçukluk yapması eşyanın doğasına aykırı tabii ki. Çünkü adam Ankara ciddiyeti illetinden mustarip."

Ardından da “Magazinci Sedat yazısını nasıl hazırlardı?” diye sordu ve madde madde sıraladı:

SEDAT ERGİN'İN MAGAZİN YAZMA ŞEKLİ ŞÖYLE OLURDU:

1- Bir defa kısa yazması mümkün değil. Diyelim ki aslında önemli olmayan bir çifti gördü bir yerde. Onlar hakkında bile bir aylık dizi yazar. Fasikül fasikül ansiklopedisini de yayınlar.

2- Yazmadan önce onların kimliğini teyit için MİT’le konuşur. MİT Başkanı’ndan demeç ister. Ayrıca Türkiye genelinde MOBESE kayıtlarından yüz teyit fotoğrafları alır ve onların başka nerelerde nasıl göründükleri hakkında uzun ve detaylı bilgi verir. Kayıtların alındığı yerlerde keşif gezileri yapar. Ondan bu yönde bir talep olmasa da, bütün bunlar kimseyi ilgilendirmese de yapar bunu.

3- Samimi pozda gördüğü bu çifti araştırmaya başlar. Kadının da adamın da tüm sülalesini soruşturur. Emmioğlunu bile sorar. Sedat MİT dosyalarını baştan sona dikkatle okur. ABD’de konuyu CIA kaynaklarına da sorar. Ne kadar dosya varsa eve taşır. 

4- Sonunda 15 dakikada yazılacak bir yazıyı 24 saatte müthiş varoluşsal krizler yaşayarak yazar. (Cumhuriyet’te çalışırken Sedat’ı gazetenin taşra okuyucuları hiç tanımazdı. Çünkü yazıları erken basılan taşraya yetişmez, bu nedenle onu sadece şehirdeki okurlar tanırdı.) 

Serdar Turgut'un yazısının tamamını okumak için TIKLAYIN...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar