GÜNDEM

Sedat Ergin, A 'dan Z'ye “Pençe Kartal-2 Harekâtı”nın nasıl gerçekleştiğini kaleme aldı!

Hürriyet gazetesi yazarı Sedat Ergin, “Pençe Kartal-2 Harekâtı”nın asıl gerekçelendirildiği, nasıl planlandığı, ne şekilde icra edildiği, icrası sırasında hangi aşamalardan geçildiği resmi açıklamaları esas alarak değerlendirdiği yazısını kaleme aldı.

Sedat Ergin, A 'dan Z'ye  “Pençe Kartal-2 Harekâtı”nın nasıl gerçekleştiğini kaleme aldı!

Hürriyet gazetesi yazarı Sedat Ergin bugünkü köşesinde, Kuzey Irak’ın Gara dağında gerçekleştirdiği harekât sırasında PKK’nın bir mağarada rehin tuttuğu 13 vatandaşımızı şehit etmesi üzerine yaşanılan tartışmaları bir çerçeveye oturtmak için, “Pençe Kartal-2 Harekâtı”nın nasıl gerekçelendirildiği, nasıl planlandığı, ne şekilde icra edildiği, icrası sırasında hangi aşamalardan geçildiği resmi açıklamaları esas alarak değerlendirdiği bir yazıyı kaleme aldı. 

İşte o yazı... 

Geçen hafta Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’ın Gara dağında gerçekleştirdiği harekât sırasında PKK’nın bir mağarada rehin tuttuğu 13 vatandaşımızı şehit etmesi hadisesinin uzun bir dönem Türk kamuoyunun gündeminde yer edeceği anlaşılıyor.
Tartışmayı bir çerçeveye oturtmak bakımından, harekâtın nasıl gerekçelendirildiği, nasıl planlandığı, ne şekilde icra edildiği, icrası sırasında hangi aşamalardan geçildiği gibi başlıca soruların yanıtlarını resmi açıklamaları esas alarak değerlendirdiğimizde karşımıza şöyle bir tablo çıkıyor.

ANA HAREKÂT  ÇARŞAMBA SABAHA KARŞI BAŞLADI

Türk kamuoyu, harekâtın başladığını 10 Şubat Çarşamba günü Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan paylaşımlarla öğrendi. Açıklamada, PKK’nın Irak’ın kuzeyinde bazı bölgelerde varlığını sürdürmeye, yeniden barınma alanları ve mevziler oluşturmaya devam ettiği ve geniş çaplı bir saldırı hazırlığı içinde olduğunun tespit edildiği belirtilerek, Gara bölgesindeki hedeflere 10 Şubat 02.55’ten itibaren “Pençe Kartal-2 Harekâtı”nın düzenlendiği bildirildi.

 Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar