GÜNDEM

Seçim Sandığı Görevlisi Kaç TL Ücret Alıyor? 14 Mayıs 2023 Sandık Görevlisi Başvuruları

Seçim gününde sandık görevlileri kaç TL ücret alacak? 14 Mayıs 2023 seçimleri için sandık görevlisi olmak için başvuru şartları ve nasıl başvuru yapılacağı gibi detaylar haberimizde. 2023 güncel Yüksek Seçim Kurulu sandık görevlisi başvurusu...

Seçim Sandığı Görevlisi Kaç TL Ücret Alıyor? 14 Mayıs 2023 Sandık Görevlisi Başvuruları

Sandık görevlisi olmak isteyen vatandaşlar, bu işlemi nasıl yapacağına yönelik sorgulamalar gerçekleştirmekte. Öte yandan sandık görevlilerinin alacağı maaş ve başvuru yöntemlerine değineceğiz. 2019 yılında alınan ödemeler ile 2023 yılında yapılacak ödemeler arasında fark olması muhtemel. Seçim sandık görevlileri, seçmenlerin oy kullanma süreçlerini takip etmek ve sayım işlemlerini gerçekleştirmek üzere sandık başlarında bulunurlar.

Seçimlerde Sandık Görevlisi Nasıl Olunur?

Sandık görevlisi olmak istiyorsanız yapmanız gereken şey Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuruda bulunmanızdır. Eğer siyasi parti üyeliğiniz var ise partinin bunu sizin yerinize yapması gerekiyor. Başvuru işlemleri bu nedenle iki farklı şekilde gerçekleşmektedir. Siyasi parti üyeliği olanlar ve olmayanlar diye ayrılmaktadır.

14 Mayıs 2023 Sandık Görevlisi Maaşları

Seçimler için sandık görevlilerine ödenecek günlük ücrete ilişkin bir açıklama yapılmadı. Ancak 2019 yılındaki seçimlerde aşağıdaki ödemeler ilgili kişilere yapılmıştı:

Başkan ve Üyeler: 261,00 TL
Siyasi Parti Temsilcileri: 130,00 TL

Kimler Başvuru Yapabilir?

Sandık görevlisi olmak için başvuru yapabilecekler aşağıda belirtilmiştir. Daha fazla detay için YSK'dan bilgi alabilirsiniz.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
18 yaşını doldurmuş olmak,
Herhangi bir siyasi parti üyeliğine sahip olmamak
Adli sicil kaydı

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar