GÜNDEM

Şebnem Bursalı'dan tecavüze ses etmeyenlere sert tepki

HDP’li Mardin Milletvekili Turna Çelik’in, tecavüz olayına karışmasının ardından açıklamalar gelmeye devam ederken; Sabah Gazetesi yazarı Şebnem Bursalı da bugünkü köşesinde yapılan iğrençliği kınadı. Bursalı, yaşanan çirkin olaydan sonra tepkisini ortaya koyamayan, susan, yapılan ahlaksız, kabul edilemez durumdan dolayı iki yüzlü davranan insanlara da köşesinden seslendi.

Şebnem Bursalı'dan tecavüze ses etmeyenlere sert tepki

Sabah Gazetesi yazarı Şebnem Bursalı, bugün kaleme aldığı köşesinde HDP’li Mardin Milletvekili Turna Çelik’in, tecavüz skandalına karışmasının ardından sessiz kalan insanlara tepkisini koydu. Bursalı, yaşanan çirkin olayı dile getirdikten sonra sürecin artık yargıda olduğunu ifade ederek sözlerini şu şekilde sürdürdü "Milletvekilliği dokunul- mazlığının ardına sığınarak her tür magandalığı, tecavüzü kendine hak gören bu adamla ilgili, yeni yasama yılında Meclis'in ilk görevlerinden biri dokunulmazlığını kaldırarak, yargılama sürecine yardımcı olmaktır.”

Yaşanan çirkin ve kabul edilemez olaydan sonra HDP’ye seslenen Bursalı, "Kadına şiddet, tecavüz, işkence ve tehditle ilgili lafta mangalda kül bırakmayan HDP'nin, yaratmaya çalıştığı algı ile uyguladığı gerçeklerin nasıl zıt olduğu ortaya çıkmıştır. Birlikte siyaset yaptıkları erkek vekilin mağdur ettiği kadın, kendilerinden yardım istediğinde bırakın yardımı, mağdureyi şikayetten vazgeçirmek için baskı yapacak kadar alçakça bir tavır ancak bu kadınların ikiyüzlülüğüyle uyuşacak bir tavır. Bunun ne siyasal ne ideolojik bir karşılığı olabilir. Vicdanları, değerleri körelten, insanlıktan nasibini almayanların karanlığından başka bir şey olamaz.” şeklinde konuştu.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar