GÜNDEM

Şebnem Bursalı'dan Kılıçdaroğlu'na zor sorular

Sabah gazetesi yazarı Şebnem Bursalı, 'sözde Cumhurbaşkanı' tartışmasına girdi, e-muhtıra dönemini hatırlattı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na zor sorular sordu.

Şebnem Bursalı'dan Kılıçdaroğlu'na zor sorular

2007 yılında Yaşar Büyükanıt tarafından hazırlanan e-muhtırayı hatırlatan ve orada sarf edilen 'sözde değil özde laik cumhurbaşkanı' ifadesini tekrar gündeme getiren Şebnem Bursalı, Kılıçdaroğlu'na da zor sorular sordu. 

Erdoğan'ın seçimle, hem de yüzde 50'nin üzerinde oy alarak Cumhurbaşkanı olduğunun altını çizen Bursalı, şunları söyledi:

Bu kısa hatırlatmanın hemen ardından gelelim bugünkü "sözde ve özde" tartışmasına. "Milletin iradesine her ortamda saygı duyduk, duyuyoruz" diyen bir parti genel başkanının; milletin yarısından fazlasının oylarıyla cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'a "sözde cumhurbaşkanı" demesi; 14 yıl önceki demokrasinin içinde barınmadığı, darbeci bakış açısı değil de nedir?

Sormak lazım Kemal Kılıçdaroğlu'na: Siz eğer demokrasiye inanıyor iseniz; bu ülkenin toplam seçmeninin yüzde 52.59'unun oy vererek cumhurbaşkanı seçtiği birisine nasıl "sözde cumhurbaşkanı" diyebilirsiniz?

Siz eğer demokrasiye inanıyor iseniz; 2018 seçimlerinde oy kullanan yüzde 86 seçmenin yani 51 milyon 188 bin seçmenin 26 milyon 329 bin 920'sinin oy vererek seçtiği birisine nasıl "sözde cumhurbaşkanı" diyebilirsiniz?

Siz eğer demokrasiye inanıyor iseniz; muhtırayla ya da bir kaset kumpasıyla değil, yüzde yüz milli irade yoluyla sözde değil özde seçilen birisine nasıl "sözde cumhurbaşkanı" diyebilirsiniz?

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum