POLEMİK

Şebnem Bursalı'dan Aytun Çıray'a flaş soru; Bu neyin sessizliği?

Şebnem Bursalı bugünkü yazısında Canan Kaftancıoğlu’nun geçmişte yazdığı twitlere ses çıkarmayan İyi Parti’yi yazdı.

Şebnem Bursalı'dan Aytun Çıray'a flaş soru; Bu neyin sessizliği?

Takvim Gazetesi yazarı Şebnem Bursalı bugünkü yazısında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı seçilen Canan Kaftancıoğlu’na ses çıkarmayan İyi Parti’yi kaleme aldı.

Canan Kaftancıoğlu geçmişte twitter hesabı üzerinden ‘Türkler Ermeni soykırımı yaptı’ diye twit attı. Lakin milliyetçiyiz diyen İyi Parti’den Kaftancıoğlu’nun bu yazdıklarına hiçbir itiraz gelmemiş olması Şebnem Bursalı’nın dikkatinden kaçmadı. 

Ayrıca Canan Kaftancıoğlu’nun ‘Mustafa Kemal’in askerleri’ olmaya karşı çıktığını yazdığı twitine de CHP’de Atatürkçülüğü ve ulusalcılığıyla bilinen İyi Partili Aytun Çıray’ın da CHP’nin İstanbul İl Başkanı hakkındaki görüşleri de Şebnem Bursalı’nın merak ettiği ayrı bir konu.

İşte Şebnem Bursalı'nın bugünkü yazısından bir bölüm:


KUZULARIN SESSİZLİĞİ Mİ İTTİFAKIN SESİ Mİ?
Bir şey dikkatinizi çekti mi? CHP'nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Twitter mesajları ile ilgili her yerden ses geldi, bir tek İyi Parti'den ses yok!
Hem diyorlar ki; biz milliyetçiyiz ama bu hanımefendinin "Türkler Ermeni soykırımı yaptı" sözlerine tek bir cevap gelmedi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ölmüş annesine ağıza alınmayacak hakaretler eden bir tweet atıyor bu hanımefendi; tek kadın genel başkan olarak, her ağzını açtığında anaların kutsallığından söz eden İyi Parti'nin Genel Başkanı'ndan tek bir eleştiri gelmedi!

Ben çok merak ediyorum;
CHP'deyken pek bir Atatürkçü, pek bir ulusalcı takılan İyi Partili Aytun Çıray acaba "Mustafa Kemal'in askerleri" olmaya karşı çıkan CHP'nin il başkanı için ne düşünüyor?

Yine ben çok merak ediyorum ki; ülkücülerin, muhafazakarların oyuna talip İyi Parti'nin Genel Başkanı, bir domuzun dörtte birini afiyetle midesine indirip sonra bunun fotoğrafını Twitter'da paylaşan Kafkancıoğlu ailesi için ne düşünüyor?
Bunun adı kuzuların sessizliği mi yoksa İyi'lerin sessizliği mi? Ya da bu sessizliği, CHP ile adı henüz konulmamış ittifaka bir zarar vermeme gayretine mi yoracağız?.

Şebnem Bursalı'nın yazısının tamamı için tıklayın


ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar