GÜNDEM

Şebnem Bursalı Vicdan konvoyunu yazdı

Aralarında gazeteci ve televizyon programcılarının da olduğu çok sayıda kadın, Suriyeli hemcinsleri için Vicdan Konvoyu oluşturdu..

Şebnem Bursalı Vicdan konvoyunu yazdı

Takvim yazarı ve ATV Ankara Temsilcisi Şebnem Bursaı, bugünkü köşesinin bir bölümünü Suriyeli kadınlar için yola çıkacak olan Vicdan Konvoyu'na ayırdı.

Şebnem Bursalı, aralarında akademisyen, gazeteci, tv programcısı, hukukçu, memur, doktor, ev hanımı, sanatçı, sporcu ve siyasetçi kadınlardan oluşan bir konvoyun 6 Mart'ta Suriye'ye gitmek için yola çıkacağını belirtti.

İşte Şebnem Bursalı'nın bugünkü yazısından bir bölüm:

VİCDAN KONVOYU SURİYELİ KADINLAR İÇİN YOLDA

Suriye'de 7 yıldır devam eden savaşta hapsedilen, işkence ve kötü muamele gören kadınlara dikkat çekmek için çok özel bir konvoy yola çıkıyor.

Uluslararası Vicdan Konvoyu adı verilen oluşum 6 Mart'ta sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyen, gazeteci, tv programcısı, hukukçu, memur, doktor, ev hanımı, sanatçı, sporcu ve siyasetçi kadınlardan oluşan otobüslerle Suriye zindanlarında işkence altındaki 417'si küçük kız çocuğu olmak üzere toplam 6 bin 736 kadının özgürlüğü için yollara çıkacak.

55 ülkeden farklı dil, din, ırk ve kültürlerden binlerce kadın otobüslerle çıktıkları yoldan son nokta olarak Suriye sınırına ulaşacak ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sabahı Hatay'dan dünyaya seslenecekler..

Şebnem Bursalı'nın yazısının bir bölümü için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar