GÜNDEM

Şebnem Bursalı noktayı koydu: Kardeşliğin dili yok!

Sabah yazarı Şebnem Bursalı, Azize ile telefonda hem Türkçe hem Kürtçe konuşan görevliyi hatırlattı ve "kardeşliğin dili yok" dedi.

Şebnem Bursalı noktayı koydu: Kardeşliğin dili yok!

Elazığ depreminde enkaz altında kalanlara yardım için bölgede bulunan ve Azize ile yaptığı telefon görüşmesi ile zihinlerde yer edinen görevliyi konu alan Sabah yazarı Şebnem Bursalı, kardeşlik vurgusu yaptı. 

İşte o ifadeler:

99 depreminin ikinci günü bizzat deprem bölgesine gidip, kurtarma çalışmalarına da katılmış ve aynı zamanda gözlem de yapmış bir gazeteci olarak; tüm acıları derinden hisseden ve yaşayan biriyim aynı zamanda. Bu tür durumlarda, o göçüğün altında olan kişi veya kişilerle kan bağınızın olması hatta aynı dili konuşmanız veya aynı dine inanmanız bile gerekmiyor. Eğer, içinizde insanlığa dair kuvvetli hisleriniz var ise; en yakınınız gibi korku, üzüntü, endişe ve acı hissediyorsunuz.

Bu acıyı hissetmeyen, acıdan siyaset yapanlar ise; kan içici yarasalardan farksız bana göre. Bunlar arasında aktif siyaset yapanlar olduğu kadar; Sevan Nişanyan gibi tipler de var maalesef. İnsanlıktan uzak bu yaratıkların sayısının az olduğunu bilmek en azından bizi mutlu ediyor ve onları zavallılıklarıyla başbaşa bırakıp; kulaklarımıza "Azize Azize" sesiyle ve göçük altındaki Azize'yi Kürt kökenli komşularını da kurtarmak üzere Kürtçe sözcüklerle de seslenmesi için yönlendiren ve yüreklendiren UMKE görevlisi Emine Kuştepe ve onun gibilerin hep birinin birer kahraman olduğunu ama herşeyden öte İNSAN olduğunu görmek de güzel. İnsanlığın, kardeşliğin dili, dini, ideolojisi veya cinsiyetinin olmadığını bir kez daha gösterdikleri için bütün kahramanlara teşekkürler.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum