POLEMİK

Şebnem Bursalı: Artık söz gerçek anlamda millette

Takvim Gazetesi yazarı Şebnem Bursalı, Adnan Menderes'in başbakanlık dönemini anlatırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte artık sözün tamamen millette olduğunu vurguladı.

Şebnem Bursalı: Artık söz gerçek anlamda millette

ATV Ankara Temsilcisi , Takvim Gazetesi yazarı ve Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Genel Başkanı Şebnem Bursalı, Nazilli Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenen konferansta, Adnan Menderes'in başbakanlık dönemini anlattı.

Demokrat Parti'nin 1950 seçimlerinde CHP'nin 27 yıllık tek parti iktidarını yıkmasının "Beyaz İhtilal" olarak anıldığını hatırlatan Bursalı,Beyaz İhtilal'in Türk, Kürt, Alevi, Sünni herkesçe bir bayram olarak kutlandığını ifade etti.

Şebnem Bursalı, hizmete susamış Anadolu insanının yol, baraj, elektrik, su ve fabrikayla o dönemde buluştuğuna dikkati çekerek, aynı konuşmayı Takvim'deki köşesine taşıdı..

İşte Şebnem Bursalı'nın bugünkü yazısından bir bölüm:

BEYAZ İHTİLALDEN SESSİZ DEVRİME

Kadim Demokrat Parti'nin 72. Kuruluş Yıldönümünde Beyaz İhtilalden Sessiz Devrime" isimli bu panelde ben de bir konuşma yaptım. "Yeter Söz Milletin" diyerek gerçek bir halk devrimi yapan DP'nin kuruluş yıldönümünde Demokrasi Şehidimiz merhum Başbakan Adnan Menderes'in memleketindeki bu anlamlı buluşma için Demokrasi Platformu Başkanı Ahmet Şerif Bayındır'ı tebrik ederiz.

1950-1960 arasında çiftçiyi-köylüyü zenginleştiren, onurlu bir dış politika ile Türkiye'yi hem Avrupa'ya hem dünyaya açan ve Karlofça'dan beri ilk kez Türkiye'nin sınırlarına toprak kazandıran DP ve onun 3 yiğit evladı; vesayet odakları tarafından 27 Mayıs ihtilali ile idam edilerek cezalandırıldı.

O günden bu yana vesayetle gerçek anlamda mücadele eden ve bugün aynı onurlu dış politikayı yürüttüğü için türlü oyunlarla tuzak kurulmaya çalışılan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümeti ile birlikte Türkiye cezalandırılmaya çalışılıyor.

Şebnem Bursalı'nın yazısının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar