RÖPORTAJ

Şebnem Bozoklu: '30’umda ünlü olacağımı biliyordum’

Rol aldığı her projeye ruh katan, ekranda yüzümüzü güldürüp bize nefes aldıran bir oyuncu o. Sinemada bir o kadar iddialı. Başrolünü oynadığı Albüm adlı film Cannes'dan ödülle döndü.

Şebnem Bozoklu: '30’umda ünlü olacağımı biliyordum’
Rol aldığı her projeye ruh katan, ekranda yüzümüzü güldürüp bize nefes aldıran bir oyuncu o. Sinemada bir o kadar iddialı. Başrolünü oynadığı Albüm adlı film Cannes'dan ödülle döndü. Güleryüzlü oyuncu hem filmini hem de hayatını Sabah'tan Sonat Bahar'a anlattı.

Şebnem Bozoklu oynadığı diziler, rol aldığı filmler ve sosyal medyadaki hayatıyla her daim gündem. Son olarak rol aldığı Albüm isimli filmde, birçok oyuncunun cesaret edemeyeceği bir duruma imza atarak, kendini 26 yaşında bir yönetmene teslim etti. Ve öngörüsünde haklı çıktı, Mehmet Can Mertoğlu'nun senaryosunu yazıp yönettiği Albüm Cannes'da İleri Görüşlülük ödülü aldı. Bu filmin yankıları sürerken, BKM'nin yeni projesi Haybeden Gerçeküstü Aşk filminde rol alacağını öğrendik. Yani Bozoklu ile konuşmanın tam zamanıydı... Polat Renaissance Otel'in roof'unda bir araya geldik. Şebnem Bozoklu her zaman hayranlıkla izlediğim bir oyuncu. Rol aldığı işleri özellikle o var diye takip etmişliğim çok. Yüz yüze ilk kez geldik ama onunla ilgili hislerimde yanılmadığımı anladım. Öncelikle şunu belirtmem gerekir ki, ekrandakinden çok farklı. Konuşurken gözlerinin içi gülen kadınlardan... Ve açık sözlü... Bakın Bozoklu neler anlattı, neler...

şebnem bozoklu

- Bugüne kadar oynadığınız hangi karaktere benziyorsunuz?

- Şimdiye kadar oynadığım hiçbir rol bana hiç benzemiyor. Televizyonda da, sinemada da durum böyle. Bu bir oyuncu için cennette olmak gibi. Ne kadar uzak, o kadar iyi. Kendimi oynayacaksam niye oyuncu oldum? Başka birilerinin hayatına bakma merakım olduğu için oyuncu oldum. Ve bu konuda da şanslıyım. Ama diğer yandan oynadığım ve fenomen olan karakterlerin fanları için bu çok kötü. Beni yolda görünce, gelip sohbet ettiklerinde, o çok sevdikleri karaktere dair bir şey görmek istiyorlar. Ama göremiyorlar.

 

ÇOK OKUNANLAR