KİTAPLIK

Sayım'ın Kitap Bavulu yine dopdolu

Sayım Çınar, bu hafta siz okurlarına heyecan uyandıracak edebi kitaplardan bahsediyor.

Sayım'ın Kitap Bavulu yine dopdolu

Edebiyat, duygu ve düşüncelerin estetik şekilde ve okuyana haz verip heyecan uyandıracak şekilde anlatılmasıdır. 

Sayım Çınar, bu hafta siz okurlarına heyecan uyandıracak edebi kitaplardan bahsediyor.

 

DÖNEMİNİ AŞAN BİR ROMAN RAFLARDA
Yaban Gülleri/Osman Necmi Gürmen

Cumhuriyet’in ilk yıllarına bambaşka bir açıdan ışık tutan yeni bir Osman Necmi Gürmen romanı okurla buluşuyor.

Cumhuriyet’in ilanından 1 yaş büyük Nesteren Sûfî’nin hikayesini dönemin tüm sarsıcı olaylarıyla içiçe sunan roman, içinde bulunduğumuz zamanın ruhuna da dokunuyor.

DenemeOsman Necmi Gürmen’in güçlü kaleminden 80 yıl öncesinin İstanbul’unu, en ince detaylarına değin küçük bir kızın gözünden tanırken burukluk duygusundan kaçamayacaksınız.

Ve bugün soramadığımız yüzlerce soruyu Nesteren’in nasıl korkusuzca yönelttiğini, bağnazlığa ve suskunluğa nasıl da kafa tuttuğunu hayranlıkla okuyacaksınız! Bir yanda Dersim, Avrupa’daki kargaşa, isyanlar, diğer tarafta Moda Kulübü’nde çarliston yapmak, Suadiye Plajı’na gitmek, moda mecmuaları okumak...

Nesteren, dönemin tüm durumlarını genç kızlık heyecanlarıyla birlikte yaşar. Cumhuriyet’i, bir ülkenin yeniden varoluş mücadelesini, Mevlâna’yı ve en çok da insanın yaşama tutunma sevdasını Osman Necmi Gürmen’in incelikli, bir o kadar da keskin vurgusuyla Yaban Gülleri’nde bulacaksınız.

DenemeCEM ŞANCI'NIN YENİ KİTABI
'YALNIZLIK DOKTORASI'NI

BAKALIM HANGİ YAYINEVİ
YAYIMLAYACAK?

Edebiyatla harmanlanmış kişisel gelişim kitapları pek hazırlanmıyor, bu açıdan bu kitabın önemi oldukça fazla..

Yalnızlık Doktorası, tarihteki ünlü isimlerin yer aldığı etkileyici öykülerden ve günümüze dair tespitlerden oluşan sürükleyici bir kurguyu takip etmekte ve her yeni bölümde okura, yalnızlığın değerini keşfetmesi için yeni bir kapı açmaktadır. Yazarın ilk kez 2005 yılında okurlarına duyurduğu Yalnızlık Doktorası, yazarın sonraki yıllarda yazmış olduğu romanlarında, karakterlerin diyaloglarında ismen zikredilmiş, kitaptan küçük bölümler veya manzumeler bu romanlarda Yalnızlık Doktorası’na referans verilerek kullanılmış, kitap yazarın takipçi okurları tarafından da yıllardır merakla beklenir olmuştur. Kadın ve erkek, genç/erken yetişkin okur kitlesini hedef alan Yalnızlık Doktorası, bu kitlenin duygusal ve maddi problemlerine çözüm oluşturacak adımların ancak kişinin kendini dinlemesi/tanıması ve sınırlarını/potansiyelini keşfetmesi ile atılabileceğini hatırlatmakta; okurlarına bu yolda pratik tavsiyeler vermektedir.

APRİL YAYINLARI EKİM'DE 4 YENİ KİTAPLA KİTAPÇILARDA!

DenemeApril yayınları peş peşe özel kitaplar yayımlıyor.

Vedat Özdemiroğlu Bebek Kafası ile okurlarla buluşuyor. Derlemesi Murat Menteş'e ait olan kitabın sloganı "Twitter yokken, V.Ö. vardı."

Nihat Genç imzalı Tek Tabanca, Ekim ayının öykü kitabı. Genç'in gölgede kalmış öyküleri bir arada.

DenemeJonathan Tropper'dan Burada Ayrılıyoruz, Algan Sezgintüredi çevirisiyle Türkçede. Dram ve mizahla örülü bir roman Burada Ayrılıyoruz.

Jodi Picoult Hikayeci ile bir kez daha okuru yüzleşme çağırıyor, bu seferki soru en iyi arkadaşınızın geçmişinde bir katil olduğunu bilseydiniz, ne yapardınız?

 

sayimc@superonline.com

ÇOK OKUNANLAR