KİTAPLIK

Sayım'ın Bavulu yine dopdolu...

Latin Amerika sineması... Mata Hari başrolde olursa... Kevser Aycan Aşkım Sarıoğlu'ndan Kötülükçü... Ebru Destan İnan'dan Yalnız Değilsiniz...

Sayım'ın Bavulu yine dopdolu...

SAYIM ÇINAR sayimcinar@gmail.com
 

Sinemadan yaşama, maceradan korkuya, müthiş bir kitap ayı geçiriyoruz. İşte ilk haberler, işte ayın kitapları.

LATİN AMERİKA SİNEMASI!

Dünya Sineması Kitaplığı serisinin 4. kitabı olan Latin Amerika Sineması kitabı Seyyah Kitap etiketiyle yayımlandı. Seriden daha önce Uzakdoğu Sineması, Rus Sineması ve Dünya Yönetmenlerinden Sinema Dersleri isimli kitaplar yayımlanmıştı.

Çilek ve Çikolata, Motorsiklet Günlükleri, Paramparça Aşklar ve Köpekler, Tanrıkent, Olimpo Garajı, Machuca, Özel Tim, Resmi Tarih, Merkez İstasyonu ve diğerleri... Latin sineması; dili, görüntüleri, karakter örgüsü, müzikleri ve toplumsal duyarlılığı ile dünya sinemasında önemli bir yer edindi. Uluslararası festivallerde önemli ödüller alarak, gişede büyük hâsılatlar yaparak kendini kanıtlamış bir sinema. Kemal Sivaslıoğlu'nun Küba'ya gidip izlenimlerde de bulunarak kaleme aldığı çalışma, Latin Amerika sineması üzerine Türkçede yazılmış en kapsamlı kitap.

Arjantin, Brezilya, Küba, Meksika, Şili, Bolivya ve Kolombiya'daki sinema hareketleri, yönetmenlerin hayatları, film kritikleri ve Latin Amerika'da film festivalleri hakkında güncel bilgilerin yer aldığı bu çalışma, Latin Amerika sinemasını yakından tanımak isteyenlere ayrıntılı bir kılavuz görevi görecek.

MATA HARİ BAŞROLDE OLURSA...


"Dünyanın en çok okunan yazarlarından Paulo Coelho, Casus'ta Mata Hari'nin yaşamını ele alarak en uzun ağaçların dahi küçücük tohumlardan çıktığını bir kez daha hatırlatıyor bizlere." Can Yayınları etiketiyle çıkacak kitabın bülteninde böyle diyor. Mata Hari, özel, çok anlaşılamamış, gizemli bir karakterdir hepimiz için. Bu kez bir roman kahramanı olarak karşımıza çıkacak.

Paulo Coelho, 20. yüzyıl başında casuslukla suçlanarak idama mahkûm edilen Mata Hari ile avukatı arasındaki yazışmalardan yola çıkarak kurguladığı kitapta bu olağanüstü kişiliği bir roman kahramanına dönüştürerek hayatın ve aşkın gizemlerini sorguluyor.

KEVSER AYCAN AŞKIM SAROĞLU'NDAN KÖTÜLÜKÇÜ

Güçlü, yoğun bir kitap var bugünlerde elimde. Adı Kötülükçü. Yazarı şöyle anlatıyor kitabı: "İntikam alacaksan iki mezar kaz. Biri kendin için olsun! Berrak intikam almaya kararlı. Tutkuyla sevdiği Kerem onu terk etti. Çünkü gerçek ve tutkulu kadın korkutur erkeği. Evlenmekten değil, kalbini kaptırmaktan korkar erkek... Ve tutkudan vazgeçip ona bildik mutlulukları sunacak bir kadına gider hep sonunda. Tıpkı onların hikâyesinde olduğu gibi... Bu intikam planında Berrak'a yardım edebilecek biri var. Bir uzman! Kişiye özel intikam planları hazırlayan bir kötülükçü! Cabbar el Badisi... Ama ne derler... İntikam alacaksan iki mezar kaz. Biri kendin için olsun... Bakalım bu intikam planı beklendiği gibi yürüyecek mi? Sizi en karanlık, en tutkulu yanınızla yüzleştirecek, hacmi küçük tahrip gücü büyük bir kitap... Kötülükçü..."




EBRU DESTAN İNAN'DAN YALNIZ DEĞİLİZ

Mankenlik, şarkıcılık, oyunculuk derken Ebru Destan'ı bir süredir sessiz sakin, çocuklarıyla vakit geçirirken görüyordum. Meğer bir kitap hazırlığı içerisindeymiş, geçtiğimiz günlerde de son noktayı koymuş. Adı Yalnız Değiliz! Hamilelik sürecinin herkes için aynı olmadığı, zorluklar, yanlış yönlendirmeler, hatalı kararlarla en mutlu dönemin nasıl kabusa dönebileceğini anlatıyor Ebru. Dahası önemli tüyolar veriyor, iyi kaynaklar okumuş, iyi doktorlarla çalışmış. Gerçek hayat hikayeleriyle de süslemiş kitabını. Beni asıl heyecanlandıran ise tüm bu bilgileri verirken, kendi hayatını da bir yandan çocukluktan Survivor dönemine, evlilikten günümüze tüm samimiyetiyle anlatıyor olması. Heyecanla bekliyorum, bakalım Yalnız Değiliz hangi yayınevinin imzasıyla çıkacak?

ÇOK OKUNANLAR