KİTAPLIK

Sayım Çınar'la "Kültür Tarafı" yine dopdolu...

Türkiye'nin en büyük organizasyonlarından birisi olan İstanbul Kitap Fuarı’na sayılı günler kala, yayınevleri iddialı kitaplarını okurlarla paylaşıyor.

Sayım Çınar'la "Kültür Tarafı" yine dopdolu...

KÜLTÜR TARAFI

SAYIM ÇINAR sayimcinar@gmail.com

İstanbul Kitap Fuarı’na sayılı günler kala, yayınevleri iddialı kitaplarını okurlarla paylaşıyor. Sektörden en yeni haberler, şu şekilde:

PROFİL KİTAP'TAN ARDI ARDINA SÜRPRİZLER!

Profil Kitap, yeni yayın döneminde yayımlayacağı dikkat çekici kitaplarla çalışmalarını sürdürüyor. Ekim ayında 7 yeni kitabın yanı sıra bir de tekrar baskı ilgililerin beğenisine sunulacak.

Roman, öykü, deneme, senaryo gibi birçok yazı alanında önemli çalışmaları bulunan Sadık Yalsızuçanlar’ın "C’nin Hazırlanmış Hayatı" adlı eseri bu ay okurlarla buluşacak. 

Beyaz Ağıt, Çivi, İmgenâr Sokağı  kitaplarının yazarı Mehtap Altan’ın ilk deneme kitabı "Def" de yayınevinin bu ay yayımlayacağı yeni kitaplar arasında. 

Şair, yazar ve televizyoncu Selahattin Yusuf’un sevilen romanı "İsa Hanginiz?" de bu ay okurlarla buluşacak. 

Profil Kitap’tan yine bu ay çıkacak bir başka yeni kitap da İsa Mermer’in, İslâm düşüncesini yeni bir dil ve üslupla yeniden insanlığın gündemine taşımayı amaçladığı yazılarından oluşan "İsa’nın Yamalı Gömleği" adlı çalışması olacak. 

Fantastik-gerilim türündeki eserleri Ataerkil, Cennet Ayracı, Çark ile geniş bir okur kitlesine ulaşan Mehmet Mollaosmanoğlu’nun, domuz kasabı İlimdar Can Çekirdek’in hikâyesini anlattığı son romanı "Domuz Kasabı" da Profil Kitap etiketiyle çıkacak.

Kitabın lansmanı ise bu yıl 68’incisi düzenlenen Frankfurt Kitap Fuarı’nda, 22 Ekim Cumartesi günü, saat 16:30’daTürkiye Ulusal Standı’nda gerçekleşecek. 

Yayınevinin bu ayki programında bir ilk roman da bulunuyor. Spor yazıları ve çevirileri ile tanınan Barış Tut’ın romanı "İlahi Morluk" da bu ay raflarda olacak. 

SİNCAPLI GECE

Cem Akaş imzalı Sincaplı Gece, okurlarla buluştu. Sincaplı Gece, Türkiye’nin yakın geleceğinde, belirsiz bir zamanda geçen, bilimkurgusal bir roman. Yazar Cem Akaş bir kez daha farklı, özgün ve zihinlerde yeni kapılar açmaya yeltenen bir metinle çıkıyor okurların karşısına. 3 perde, 128 bölümden oluşan Sincaplı Gece edebiyatımızda benzerine ender rastlanan, türler arası bir yazınsal deneyimin ürünü olan güçlü bir roman.

NİLGÜN MARMARA'NIN İNTİHAR MEKTUBU İLK KEZ YAYINLANIYOR

Nilgün Marmara’nın günlüklerinin, “Kırmızı Kahverengi Defter” adıyla izinsiz bir şekilde yayınlanmasından itibaren başlayan yanlış anlamalar, yersiz kuşkular, haksızlıklar, aşırı yorumlar silsilesine bir son vermek amacıyla eksiksiz olarak yayınlanan Defterler, Nilgün Marmara ile ilgili soru işaretlerini ortadan kaldırıyor.

Defterler ile Nilgün Marmara adı etrafında dönen spekülasyonlar, yalan haberler, yanlış ithaflar sona eriyor.

Defterler, gündelik yaşama, çevresine, ilişkilerine bakışını yansıtarak, şimdiye kadar bilinenden, varsayılandan farklı bir Nilgün Marmara portresini de gözler önüne seriyor.

Everest Yayınları’ndan çıkan ve Nilgün Marmara’nın günlüklerini bir araya getiren Defterler'in ardından, şairin geride bıraktığı notlar, yazılar ve fragmanlardan oluşan Kâğıtlar yayınlanacak.

 

 

 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar