GÜNDEM

Saygı Öztürk'ten Samanyolu tv savunması

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, Sözcü iddianamesindeki iddialara yanıt verirken Samanyolu TV'yle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı

Saygı Öztürk'ten Samanyolu tv savunması

Sözcü gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, Samanyolu TV'de katıldığı programa ilişkin olarak "17 Aralıktan sonra da Samanyolu Haber'de kuşkusuz yolsuzluklar, kol saati, rüşvet iddiaları öne çıktı. Bunları konuşmayacak mısınız? O programlarda CHP, MHP milletvekilleri de hiç eksik olmuyordu" dedi.

Sözü gazetesinin imtiyaz sahibi Burak Akbay'ın Samanyolu TV'deki programı bırakmasını istediğini de ifade eden Öztürk, "Gazetecilikten başka bir işi olmadığını bildiğimiz patronumuz Burak Akbay'la görüşürken, Samanyolu Haber'deki programı bırakmamı istemişti" ifadesini kullandı.

İşte Saygı Öztürk'ün bugünkü yazısından bir bölüm:

Bunun kaybedeni Türkiye olur...

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanvekili Mehmet Yılmaz’la sohbet ederken, “Polisle başlayan, savcıyla olgunlaşan, bilirkişinin yoğurduğu, mahkeme kararından sonra Yargıtay’ın taçlandırdığı kumpas dönemi yargıda bir daha hiç olmayacak” demişti. Açıkçası umutlanmıştım ama gazetemizle ilgili iddianameyi okuyunca Atatürk aleyhine paylaşımları ortaya çıkan “bilirkişinin” raporuyla “yoğrulmuş” iddianame şaşırttı. Onun yoğurmasıyla SÖZCÜ’nün sahibine, çalışanlarına dönük suçlamalarda bulunulmuş. Biliniz ki bizler bunları asla hak etmiyoruz…


İnanın, iddianameden bölümler okudukça kahroldum. Ülkemizde muhalif çizgide gazetecilik yapmanın ya da gerçekleri çekinmeden yazmanının suç haline geldiği anlaşılıyor. Bugün önemli görevlerde bulunan kişilerle yaptığınız röportajlarla, dönem değişince suçlanabileceğinizi artık bilmeniz gerekiyor.

Saygı Öztürk'ün yazısının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar