GÜNDEM

Saygı Öztürk'ten dikkat çeken "Cenap Aşçı" yazısı! "Kayyum uçak yerine nelerle uğraşmış!"

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, Türk Hava Kurumu'nun (THK) kayyımı Cenap Aşçı ile ilgili dikkat çeken ayrıntılara yer verdiği bir yazı kaleme aldı.

Saygı Öztürk'ten dikkat çeken "Cenap Aşçı" yazısı! "Kayyum uçak yerine nelerle uğraşmış!"

Türkiye'nin dört bir yanında devam eden yangınlarda THK uçaklarının kullanılmaması tartışmaları alevlendirdi. Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, tartışmaların merkezindeki Türk Hava Kurumu'nun (THK) kayyımı Cenap Aşçı ile ilgili dikkat çeken ayrıntılara yer verdiği bir yazı kaleme aldı.

İşte o yazı:

Türk Hava Kurumu (THK) yaklaşık 2 yıldır Cenap Aşçı’nın başkanlığında kayyum tarafından yönetiliyor. Cenap Aşçı, Gümrükler Genel Müdürlüğü döneminde, Halkbank’ın da yönetim kurulu üyeliğini yaptı. Ticaret Bakanlığı, Bakanlık Müsteşarlığı görevlerinde de bulundu. Son görevi THK Kayyum başkanlığı. 4 milyon temin edilip uçakların değişmesi gereken parçaları değiştirilmezken, yangınlarla ülkemizi bitirdiler.

Bir bakan çıkıyor, “Belediye itfaiyeleri, sorumluluğundaki şehirleri kurtarmak için, kırsaldaki yangınları boş verdi” diyor. Bu durumu Devlet Denetleme Kurulu emekli Üyesi Recep Sanal, şöyle yorumladı: “Kırsaldaki vatandaşlarımızla il ve ilçelerde yaşayan vatandaşlarımız arasına ‘Fitne ateşi’ atıyor. Kendi sorumluluğunu unutturmak için köylerde yaşayan vatandaşlarımızı şehirlilere karşı kışkırtarak, onlara ‘Şehirliler yüzünden yandık’ dedirtmeye çalışıyor.”

Yazının devamını okumak için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum