GÜNCEL

Saygı Öztürk, Veyis Ateş'in sözünü ettiği lobilerin peşine düştü!

Saygı Öztürk, Sözcü gazetesindeki köşesinde Veyis Ateş'le hakkında yakalama kararı bulunan ve isviçrede olduğu bilinen Sezgin Baran Korkmaz'ın konuşmasında geçen 'lobi'yi ele aldı

Saygı Öztürk, Veyis Ateş'in sözünü ettiği lobilerin peşine düştü!

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, bugünkü köşesinde 'parayla iş bağlayan lobide kimler var' başlıklı dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Veyis Ateş'le hakkında yakalama kararı bulunan ve İsviçre'de olduğu bilinen Sezgin Baran Korkmaz'ın konuşmasında geçen 'lobi'yi köşesine taşıyan Öztürk, parayla iş bağlayan lobiyle ilgili "Korkmaz, Ateş'i konuşturmaya çalıştırdığına göre o konuşmada "işi çözecek" olan "Lobide", "klikte" yer alanlardan bazılarının isimlerini de geçirmiştir. Acaba bu lobinin servis ettikleri mi medyada haber olarak yayımlanıyor? Para isteyen lobi, basın üzerinden mi operasyon çekiyor?" gibi dikkat çeken ifadelere yer verdi. 

İşte o yazı... 

Alaattin Çakıcı aranırken, dönemin Devlet Bakanı Eyüp Aşık’la yaptığı telefon konuşmasını kayda aldı. Kaydettiği bu konuşmayı açıkladı. Hükümeti salladı. Eyüp Aşık, toplumsal duyarlılığı da dikkate alıp hem bakanlıktan, hem milletvekilliğinden istifa etti. Dokunulmazlığının kaldırılması için çaba gösterdi. Ama günümüzde bakanlığına dezenfektan satan da, hakkında önemli iddialar gündeme getirilse de dokunulmazlığının kaldırılması yönünde kıllarını bile kıpırdatmıyorlar. Hatta, dokunulmazlığının kaldırılmasını isteyemiyorsun, açıklaması gereken konuları Cumhuriyet Savcısı’na da, kamuoyuna da açıklamıyorlar.

Sedat Peker, aralarında bakanların, siyasilerin de isimleri geçen açıklamalar yaptı. “Yok böyle bir konuşma” denilince ses kaydını açıkladı. Anlaşılan elinde daha çok ses kaydı var. Çünkü, çok önemli iddialarda bulunuyor, bunlarla ilgili yaptığı görüşmeler ya da başkasının yaptığı ve kayda aldığı konuşmalar Sedat Peker’e ulaştırılıyor.

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar