GÜNCEL

Saygı Öztürk: O genelgenize kim inanır?

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, "O genelgenize kim inanır?" başlıklı bir yazı kaleme aldı. İlgili köşe yazısını gazeteciler.com üzerinden okuyabilir ve dinleyebilirsiniz.

İşte Saygı Öztürk'ün yazısı:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamu kurumlarına “Tasarruf genelgesi” gönderdi. Bakan, yurtiçi ve dışı harcamalar ile taşınır-taşınmazın kullanılmasında genelgeye uyulmasını istedi. Bu genelgeleri çok biliriz ama uyan kim? Genelgeyi uygulamakla görevli olanlar, genelgeye uymaz, hatta bu konuda kötü örnek olursa alt kademelerin tasarruf önlemlerine uymasını kimse beklemesin.

Müsrif harcamalar için “İtibardan tasarruf olmaz” diyen yöneticilerimiz var. Görev yaptığı illerde adı “Cimri Vali”ye çıkmış kamu görevlileri de vardı. Bilecik, Niğde, Erzincan, Manisa valilikleri görevlerinde bulunan rahmetli Vali Refik Arslan Öztürk, “Bana cimri desinler de, müsrif, savurgan demesinler. Ben bolluğun içerisinde kıtlık içinde gibi yaşamasını seviyorum. Şuradan sık-şuradan ye hesabı idare anlayaşını hiç boşlamadım” diyordu.

...

YAZININ TAMAMINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar