GÜNDEM

Saygı Öztürk: Mustafa Çalışkan "yükseltilerek" kızağa çekildi

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, 15 Temmuz sırasında Emniyet Müdür Yardımcısı 2. Sınıf Emniyet Müdürü olarak görev yapan Mustafa Çalışkan'ın Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı'na getirilmesinin "yükseltilerek kızağa çekilmek" şeklinde yorumlandığını yazdı.

Saygı Öztürk: Mustafa Çalışkan "yükseltilerek" kızağa çekildi

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, dünkü köşesinde "İşte o rapor" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

15 Temmuz gecesi jandarmada kafasına kurşun sıkılan gazi emniyet müdürü Terörle Mücadele Dairesi Başkanı Turgut Aslan'ın hazırladığı raporla "Fetullah cemaatinin bir terör örgütü olduğu ortaya konulduğunu" söyleyen Öztürk, "Emniyetin bazı birimlerinin de soruşturmaya dahil edilmesiyle bir çalışma yürütüldüğünü" bu çalışma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne fiziki ve teknik takibi istenilenlerin isim listesi gönderildiğini kaydetti.

Öztürk, bu talebe “Teknik takibi istenen hedef sayısının fazla olması, bu çalışmalarla ilgili kendilerinin önceden bilgilendirilmemesi, gündemin yoğunluğu” gerekçe gösterilerek “hedeflerin sürekli olarak teknik takip kurallarına uygun olarak yapılamayacağının” belirtildiği şeklinde cevap verildiğini söyledi:

O yazıda, terör şubesinin bağlı olduğu Emniyet Müdür Yardımcısı 2. Sınıf Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın imzası bulunuyordu. Bu konu zaman zaman Mustafa Çalışkan'ın karşısına çıkarılıyor...

Hem kadro yetersizliği, iş yükünün fazlalığı, dahası kadronun önemli bir bölümünün FETÖ yapılanması içinde yer alması büyük sorundu...

"ÇALIŞKAN'IN "DEVLETİN POLİSİ OLDUĞU BİLİNİR"

Mustafa Çalışkan'ın, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece kahramanca mücadele ettiği de dikkate alınmalı. O gün, üst makamlara ulaşamayınca saat tam 21.30'da verdiği emir “Polis silah teslim etmez” olmuştu. Darbe girişiminde bulunanlara karşı mücadele emri daha sonra Emniyet Genel Müdürlüğü'nden de gelmişti. Çalışkan'ın “Devletin polisi” olduğu bilinir.

"YÜKSELTİLEREK KIZAĞA ÇEKİLDİ"

Ancak, son dönemlerde bakanlar arasındaki anlaşmazlık iddialarının gündemine bazı emniyet müdürlerinin oturtulması, “Şu bakanın, bu bakanın adamı” denilmesi son derece yanlış. Zaten öyle bir döneme gelindi ki 15 Temmuz gecesi canını ortaya koyanlar, en kritik anda, en kritik emri verenlerin çoğu görevlerinden uzaklaştırıldı. Kimisi kızağa, bazıları ise bürokratik kademede “Yükseltilerek kızağa” çekildi. Çalışkan'ın Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı'na getirilmesi de böyle yorumlanıyor.

Yazının tammı için tıklaynız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar