GÜNCEL

Saygı Öztürk, Kutlu Adalı cinayetini yazdı: Cinayet, istihbarat ve mafya işbirliğiyle işlendi!

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı cinayetinde adı geçen iki komutanın AİHM ifadelerine ulaştı. Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in Korkut Eken’e işaret ettiği cinayetin istihbarat ve mafya ile işlendiği ortaya çıktı.

Saygı Öztürk, Kutlu Adalı cinayetini yazdı: Cinayet, istihbarat ve mafya işbirliğiyle işlendi!

Organize suç lideri Sedat Peker yayınladığı videolar serisinde, 6 Temmuz 1996’da öldürülen gazeteci Kutlu Adalı cinayetine ilişkin konuşmuştu. Peker’in ağabeyi Atilla Peker’in açıklamaları üzerine ise cinayetin Korkut Eken tarafından planlandığı öne sürülmüştü. Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı cinayetinde adı geçen iki komutanın AİHM ifadelerine ulaştı. Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in Korkut Eken’e işaret ettiği cinayetin istihbarat ve mafya ile işlendiği ortaya çıktı.

İşte o yazı... 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Gazeteci-yazar Kutlu Adalı 6 Temmuz 1996’da öldürüldü. Sedat Peker’in, ağabeyi Atilla Peker’in açıklamaları üzerine bu eylemin Korkut Eken tarafından planlandığı öne sürüldü. Eken ise namusu, şerefi üzerine yemin edip bu olayla uzaktan yakından ilgisinin olmadığını belirtti.

KKTC’de o dönemlerde görev yapan komutanlarla da konuştum. Adalı’nın öldürüldüğü dönemde Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral İsmail Koçman’dı. Gerek o dönemde, gerekse daha sonra bu göreve atananlar cinayetin aydınlatılması için çaba gösterdi. Koçman’ın ayrılmasından sonra yerine Tuğgeneral Hasan...

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar