GÜNDEM

Saygı Öztürk, kozmik oda mağdurlarını yazdı

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, FETÖ’nün Kozmik oda kumpasının mağduru olan isimlerin akıbetini tek tek kaleme aldı.

Saygı Öztürk, kozmik oda mağdurlarını yazdı

Kozmik oda olayı olarak Türkiye yakın siyasi tarihine geçen kumpasın mağdurlarının başına gelenleri yazan Saygı Öztürk, 'bizden yazması' diyerek yazısını bitirdi. 

Öztürk, kumpasa adı karışan askerlerin FETÖ tarafından nasıl mağdur edildiğini özetle anlattı. 

İşte Saygı Öztürk'ün kozmik oda yazısı:

Dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a, Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bölge Müdürlüğü'nde görevli bir albay ve bir binbaşının suikastta bulunacağı iddiasıyla 19 Aralık 2009'da başlayan soruşturma, “Kozmik Oda”ya girilmesiyle farklı bir boyut kazandı. Tümgeneral Selahattin Kısacık, o belgeleri hakimin bile götürmesine izin vermemişti.

Genelkurmay karargahında özel bir odada tutulmasını sağlamıştı. Paşa gitti, belgelerin tamamının kopyası alındı ve yurtdışına çıkarıldı. Kozmik odayla girmeye çalışan savcı, 17 yıla mahkum oldu. Hakim Kadir Kayan yurtdışına kaçtı. Sivil savcılığın da, askeri savcılığın da soruşturmalarının sonucunda “Kovuşturmaya Yer Olmadığı” kararı çıktı. Çıktı ama o dosyada ismi geçenlerin başlarına neler geldiğinin de bilinmesi gerekiyor.

Yazının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar