GÜNCEL

Saygı Öztürk: Hilmi Paşa açıkladı: Öyle bir emir asla verilmedi

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, "Hilmi Paşa açıkladı: Öyle bir emir asla verilmedi" başlıklı bir yazı kaleme aldı. İlgili köşe yazısını gazeteciler.com üzerinden okuyabilir ve dinleyebilirsiniz.

İşte Saygı Öztürk'ün yazısı:

4 Temmuz 1776 ABD’nin Kuruluş Günüdür. 4 Temmuz 2003 ise Türk Silahlı Kuvvetleri’nin acı dolu unutulmaz tarihidir. Irak’ın Süleymaniye kentinde, 150 civarında ABD askeri, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli askerlerimizin bulunduğu karargaha “dost” gibi yaklaştı. Sonra aniden silahlarını çektiler. Başlarına çuval geçirip Bağdat a götürdüler. Askerlerimiz orada bir hafta rehin, bir anlamda tutsak olarak tutuldu. Bu kara leke askerimizin şeref, onur, gurur ve moraline indirilen bir kara gün olarak 20 yıldır hatırlanıyor.

Olayın yaşandığı dönemde bazı komutanlar, Süleymaniye’de bulunan askerlerimizi, ABD’li askerlere niçin karşı koymadıkları, başlarına çuval geçirtmemek için silah kullanmadıkları için eleştirmiş, böyle bir durumda silah kullanma yetkisinin istenmesine gerek olmadığını belirtmişlerdi. Açıkçası, askerler arasında bu konuda farklı görüşler var.

SUSKUN KOMUTANLAR

Örneğin o dönem Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda ‘Tümgeneral’ rütbesindeki komutan, “Silah kullanma yetkimiz olsa o çuvalı ABD’li askerlere yedirirdik” diyor. Anlaşılıyor ki Süleymaniye’de çuval geçirme, İncirlik’te askerlerimize kelepçe vurma olayları bir denemeydi. Bu...

...

YAZININ TAMAMINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar