GÜNDEM

Saygı Öztürk: CHP kurultayında Muharrem İnce'nin en arka sıraya oturtulmasından daha can sıkıcı bir olay var

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, bir kriz halini alan CHP kurutlayındaki oturma düzeni için "CHP kurultayında Muharrem İnce'nin en arka sıraya oturtulmasından daha can sıkıcı bir detay var. O da en ön sırada oturan kişinin Kılıçdaroğlu'nun danışmanı, partinin maaşlı elemanı olmadı" dedi.

Saygı Öztürk: CHP kurultayında Muharrem İnce'nin en arka sıraya oturtulmasından daha can sıkıcı bir olay var

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, Muharrem İnce'nin de partiden ayrılma kararı almasına neden olan 37. kurultaydaki oturma düzenine ilşikin kulisleri paylaştı. Öztürk, "CHP kurultayında Muharrem İnce'nin en arka sıraya oturtulmasından daha can sıkıcı bir detay var. O da en ön sırada oturan kişinin Kılıçdaroğlu'nun danışmanı, partinin maaşlı elemanı olmadı" dedi:

MUHARREM İNCE ANKET SONUÇLARINI BEKLİYOR

CHP'nin 4 dönem milletvekilliğini yapan, cumhurbaşkanı adayı gösterilen Muharrem İnce için “Parti kuracak” deniliyor ama henüz CHP'den ayrılmış değil. Ne mi bekliyor? Üç firmaya daha anket yaptırıyor. Sonuçları önümüzdeki hafta içinde alınacak. Türkiye'nin değişik il ve ilçelerinden İnce ve “Yakınlarına” ulaşanlara bakarsanız, yeni partiye büyük ilgi var. Bir anket firmasının sonuçları da İnce'nin parti kurması halinde oy oranını şimdiden yüzde 11 olarak açıklıyor.

Onu, CHP'den kopma noktasına getiren olaylar arasında olağanüstü kongre aşamasında İnce için imza veren 14 milletvekilinden 12'sinin aday gösterilmemesi…

CAN SIKICI OLAY

Kurultayda İnce'nin arka sıraya oturtulmasından daha can sıkıcı bir olay yaşandığını öğreniyorum. Kurultay günü Muharrem İnce'nin en arka sıraya oturtulmasından çok, genel başkan yardımcıları Faik Öztrak ile Bülent Kuşoğlu'nun arasında ön sırada oturan kişinin de bazı CHP'lilerin üzüntüsünü artırdığını telefon trafiğinden öğreniyoruz.

Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, kurultayda ön sırada oturan kişiyi tanımadı. TBMM Başkan Yardımcısı Haydar Akar'ı aradı ve ön sırada oturan kişinin kim olduğunu sordu. Akar da tanımadığını söyledi. Akar, Öztrak'ı aradı ve yanında oturan kişinin kim olduğunu sordu. Oturan kişi CHP'nin maaşlı elemanı, Kılıçdaroğlu'nun danışmanıydı. İşte bu oturma düzenine yönelik, “Partinin maaşlı elemanı en önde oturacak, partimize kayıtlı tek cumhurbaşkanı adayımız ise en arkada oturacak. Böyle olmaz” tepkileri yetkililere iletildi. Ama değişen bir şey olmadı. Kurultayın üzerinden onca gün geçmesine, o görüntünün şık, etik ve ahlaki olmadığı belirtilmesine rağmen, bunun sorumlularından hesap sorulmadı.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar