GÜNDEM

Savcı Sayan'dan suikast çağrısına ilişkin açıklama

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, kendisi hakkında bir HDP'li tarafından yapılan suikast çağrısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Savcı Sayan'dan suikast çağrısına ilişkin açıklama

İsviçre'de yaşadığı belirlenen HDP'li Abdülkadir Aktürk, videolu bir mesaj yayınlayarak, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ı hedef gösterdi. Aktürk, Kürt geçlerine sesleniyorum diyerek, “Sayan'ı susturan efsane olur Che Guevara olur. En fazla 20 yıl hapis yatarsınız” diye konuştu. Suikast çağrısının üzerine re'sen soruşturma başlatıldı. 

SAVCI SAYAN'DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, dün Hadi Özışık'ın Youtube kanalında canlı yayına bağlanarak konuk oldu. Sayan, suikast çağrısına ilişkin şunları kaydetti:

CHP, İYİ Parti ve HDP'den konuyla iligli bir geçmiş olsun mesajı gelmezken, Savcı Sayan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşiyle birlikte terör nedeniyle görevden alınan HDP'li bir belediye başkanını ziyaret etmesini hatırlatarak, "terör nedeniyle görevden alınan belediye başkanına geçmiş olsun diyen bu zihniyet, terörün tehdidiyle karşı karşıya kalan seçilmiş bir belediye başkanına, bırakın geçmiş olsun demeyi, telefon açmayı, bir beyanatlarını dahi göremezsiniz" dedi:

 

AVRUPA PARLAMENTOSU'NA TEPKİ

Diplomatik yolları kullanarak başta İsviçre Başbakanı ve Avrupa Parlamentosu'na mektup yazacağını belirten Sayan, "Bu tehdit Türkiye'deki bir HDP'li belediye başkanına yapılsaydı Türkiye'yi suçlayacaktınız. Bu çifte standart niye. Eğer gerçekten demokrasiyi savunuyorsanız, benim haklarımı da savunun. Ben seçilmiş belediye başkanıyım. Bu çağrıyı yapan kişi sizin topraklarınızda yaşıyor" ifadesini kullandı.

 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar