TV HABER

Savaşta Kadınlar ve Cepheden Habercilik

TRT World, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel “Women on War- Reporting from the Frontline” (Savaşta Kadınlar- Cepheden Habercilik) adlı programı ekrana getirecek

Savaşta Kadınlar ve Cepheden Habercilik

Türkiye’nin ilk İngilizce yayın yapan uluslararası haber platformu TRT World, her yıl 8 Mart'ta kutlanan Dünya Kadınlar Gününe özel bir programı ekranına taşıyacak. “Women on War- Reporting from the Frontline” (Savaşta Kadınlar - Cepheden Habercilik) adlı program, 8 Mart 2017 Çarşamba günü TRT World ekranında izleyici ile buluşacak.

26 dakika sürecek program yuvarlak masa toplantısında formatında Stavroula Logothettis moderatörlüğünde gerçekleşecek. Programa, TRT World’den Zeina Awad ve Nicole Johnston, bağımsız gazeteci ve eski Al Jazeera muhabiri Sue Turton, CNN’den Arwa Damon ve Al Monitor’den Shelly Kittleson katılacak. Programda katılımcılar ile soru cevap ve röportajlar yapılacak.


Savaş bölgesinden habercilik yapmak tüm gazeteciler için zor. Benzersiz zorluklarla karşı karşıya olan cephedeki kadın muhabirler için daha da zor. Dünya Kadınlar Günü'nde, TRT World, çatışma bölgelerinde geniş deneyime sahip beş gazeteciyi, hikâyelerini paylaşmak üzere ekrana getiriyor. Programda, ‘Cinsiyet, habere ulaşma kabiliyetini nasıl etkiliyor?’, ‘TV dünyasında sahadaki kadınlara nasıl davranılıyor?’, ‘Savaş kapsamında bir gazetecinin kişisel masrafları nelerdir?’ gibi sorular ve çok daha fazlası tartışılacak.

26 dakika sürecek program 8 Mart 2017 Çarşamba günü Türkiye saati ile 18.30 TRT World ekranında izleyici ile buluşacak. Programın özel bölümü ise TRT World'ünwww.trtworld.com/womenonwar adresli web sayfasından da izlenebilecek.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar