POLEMİK

Şatafatlı mevlide bir yorum da Cübbeli'den

Büşra Nur Çalar Söylemez'in bebeği için düzenlediği gösterişli mevlid töreni tartışılmaya devam ediyor. Bu yapılan bazılarına göre israf bazılarına göre görgüsüzlük... Büyük yankı uyandıran mevlid için Ahmet Mahmut Ünlü'nün yorumu nasıl dersiniz?

Şatafatlı mevlide bir yorum da Cübbeli'den

İnstagram'da yüzbinlerce takipçisi olan Büşra Nur Çalar Söylemez’in bebeği için düzenlediği mevlit töreni gündemdeki yerini koruyor. Lüks ve şatafatın ön planda olduğu mevlid için Cübbeli Ahmet de bir yorumda bulundu.

Durumu israf olarak değerlendiren Ünlü, bazı intiharların bile mevlide bağlandığını ve linç kampanyasını uygun görmediğini belirtti.

"Linç kampanyasını uygun görmüyorum"

Ahmet Mahmut Ünlü'nün açıklaması şu şekilde:

“İsraf olarak nitelendirilebilir. Ancak linç kampanyasını uygun görmüyorum. Bazıları intiharları bile mevlide bağlıyorlar. İslamiyet diyor ki, insan zekatını verdikten, malını helalden kazandıktan sonra pahalı arabaya binmesi ziynettir ve süstür. Hakkıdır. Bir taraftan Kuran, sofradan doymadan kalkın diye buyuruyor. Pahalı kumaştan elbise alabilirsiniz ama abartarak, 200 takım almayın. Zaruret ve ihtiyaç dışı, sadece satmak amacıyla yapılan davranış, israfa girer.”

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar