GÜNDEM

Şartları Sağlayan Hanelere Aylık 22 bin tl TL Ödeme Yapılacak

Devlet tek şartla 1900 TL yardım yapacak. PTT aylık ödemeleri bir hayli önemsiyor ve vatandaşların yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Şartları Sağlayan Hanelere Aylık 22 bin tl TL Ödeme Yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vatandaşlara yardımlarını sürdürüyor. Yalnızca bir şartı karşılayan kişiler, her ay tutarlı bir şekilde yardım alabilir. Tüm Türkiye için Mart ayı aile destek yardımı ödemeleri başladı. Peki Aile yardımı alabilmek için hangi şartlar yerine getirilmelidir?

Türkiye'de geliri az olan ve paraya ihtiyacı olan herkese yardım yapılıyor. Sosyal yardım ödemeleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak yapılmakla birlikte, Mart ayı aile yardımı ödeme tarihleri belirlendi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Mart ayı ödeme planını bu sabah itibarıyla sosyal medya hesaplarından yayınladı. O halde kimler aile destek ödeneklerine hak kazandı?

Aile Destek Yardımına Başvuru İçin Gerekli Koşullar Nelerdir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Türkiye'ye aile yardım ödemelerine geçen yılın Temmuz ayında başladı ve halen Mart ayında yapılıyor. Hanenin aile yardımı ödeneği alabilmesi için evde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekir. Bir aile bu şartı yerine getirirse, her ay düzenli yardım başvurusunda bulunma ve alma hakkına sahiptir. Aile yardımı ödemeleri bir tam yıl boyunca aylık olarak ödenir.

Hem Aile Yardımı Hem de Çocuk Destek Bileşeni Alabileceksiniz

Haneler, Aile Destek paketi kapsamında yardım almak isterlerse hem aile yardımı hem de yardım bileşenlerine başvurabilirler. Hane halkının gelirine göre Aile Destek Yardımı 850 TL ile 1250 TL arasında değişmektedir. Çocuklu ailelere ayrıca 350 ile 650 TL arasında değişen bir yardım bileşeni de verilmektedir. Aile destek yardımında ayda toplam 1900 TL'ye varan ödeme yapılacak.

Aile Yardımına Yardım Mart ayı ödemeleri bugünden itibaren başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, hak sahiplerinin hesaplarına ödeme yapılmaya başlandığını açıkladı. Başvuru yaparken IBAN numarası vermeniz durumunda ATM'lerden yardım ödemelerinizi alabilirsiniz. Eğer yoksa T.C kimlik kartınız ile PTT'den de hızlı bir şekilde temin edebilirsiniz.
PTT 4.300 TL Nakit Desteği Sağlayacak

PTT tam tamına 4300 TL nakit ödeme yapıyor. Az önce Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi. Üç gün içinde PTT'ye gidenlere yardım ödemesi yapılacak. Hanehalkı geliri, gelir gereksinimlerini karşılayan mali sıkıntı yaşayan haneler, yardım başvurusunda bulunarak ödeme almaya hak kazanacak. Bu ödemenin faydaları milyonlarca kişiye ulaşıyor. Ayrıca, bu ödemeye erişim elde etmek için başvuru prosedürünüzü değiştirebilirsiniz. PTT'den üç gün içinde ödeme almak için hemen online başvuru yapabilirsiniz.

Devlet, maddi sıkıntı yaşayan vatandaşlara yardım eli uzatıyor. Devlet, sunduğu sosyal yardım alternatifleriyle vatandaşın imdadına sık sık koşuyor ve bu nakitler PTT üzerinden hesaba yatırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın evde bakıma muhtaç ağır engelli yakınlarına bakanlara evde bakım ödeneği sağlaması, yaptığı en önemli yardımlardan biridir. Tek bir başvuru karşılığında bu nakit her ay düzenli olarak verilmektedir.

Başvuru Yapan Kişiler PTT Üzerinden Ödeme Alabiliyor

Aile Bakanlığı'nın yardım ödemesi için başvurular alınmaya devam ediyor. TC kimlik numarası ve şifre ile E-Devlet portalına girerek evde bakım maaş desteği başvurusunu hemen şimdi doldurmaya başlayabilirsiniz. Bu form, E-Devlet internet sitesinde yer alan Aile Bakanlığı sekmesinde sosyal destek ödemesi başvuru alanı altında yer almaktadır. Formu doğru ve eksiksiz doldurmanız çok önemlidir. Başvuranların memleketi olan il ve ilçelerdeki sosyal hizmetler müdürlükleri ile sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına da evde bakım maaşı başvuruları kabul edilmektedir.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar