GÜNDEM

Sarıkaya'dan bomba iddia! Esed ile dolaylı görüşmeler yapılıyor

Habertürk yazarı MUharrem Sarıkaya, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın, önceki gün yaptığı CHP ziyaretinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun Akar'a “Esad’la görüşme” olup olmadığına dair bir soru yönelttiği belirtildi. Esed ile görüşme konusunda kulis bilgilerini aktaran Sarıkaya, görüşmelerin dolaylı yollardan yapıldığını iddia etti.

Bugünkü köşe yazısında Ankara kulislerinden edindiği bilgileri aktaran Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Hulusi Akar'ın CHP ziyaretinde neler konuşulduğunu aktardı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Akar’a, “Esad ile bir görüşme, diyalog arayışı var mı?” diye sorduğunu, Akar’ın da buna yanıt olarak, “Bir arayış var. Bazı kurumlar üzerinden yürüyor” dediğini öne sürdü.

Sarıkaya benzer bir diyaloğun Akşener ve Akar arasında gerçekleştiğini de belirterek Akar'ın İYİ Parti Lideri'ne de aynı cevabı verdiğini yazdı.

Sarıkaya, Akşener ve Kılıçdaroğlu'nun Şam ile temasın sağlanmasını önerdiğini ve bu konuda hangi noktada olunduğunun da sorgulandığını aktardı.  

Kılıçdaroğlu'nun “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eylül sonu, Ekim başı gibi Fırat’ın doğusundan Suriye’ye girer; gelecek yıl veya bir sonraki sene de muhtemel ki seçime gider” öngörüsünü de hatırlatan Sarıkaya bu öngörünün seçim aşamasının ne olacağını Kılıçdaroğlu'na sordu.

Sarıkaya’nın yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Muhalefet partilerinin liderleri Suriye sahasında yaşanan olumsuzluklardan çıkışın yolu olarak Şam yönetimi lideri Beşar Esad’ı gösterdi.

Konu önceki gün Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın CHP ve İYİ Parti ziyaretlerinde de gündeme gelmiş. Kılıçdaroğlu, “Esad ile bir görüşme, diyalog arayışı var mı?” diye sorduğunda Akar’ın yanıtı, “Bir arayış var. Bazı kurumlar üzerinden yürüyor” olmuş.

Anlaşılan o ki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da geçen hafta sonu yurtdışı dönüşü uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada da belirttiği gibi kurumlar arası görüşme sürüyor.”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a, hemen her
konuşmasında dile getirdiği Tank Palet Fabrikası konusunu açıp açmadığını da
sordum.
“Açmaz olur muyum? Tabi ki açtım…” dedi.
Akar’ın, “Eleştirilerinizi bildirin, size bu konuda bir rapor verelim” yanıtını verdiğini de belirtti.
Kılıçdaroğlu’na bu aşamada 8 Ağustos’taki konuşmamızda, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eylül sonu, Ekim başı gibi Fırat’ın doğusundan Suriye’ye girer; gelecek yıl veya bir sonraki sene de muhtemel ki seçime gider” öngörüsünü anımsattım.
Gülmeye başladı, “Bir aşaması tamam…” dedi.
Beş dakika önce tamamladığı grup konuşmasında “yarın seçim geldiğinde”,
“seçim olduğunda” cümlelerini 5 kez tekrar etmişti.
Bu duruma da gönderme yaparak,
“Öngörünüzün seçim aşaması ne olacak? Bir beklentiniz var mı?” dedim, uluslararası camiadan gelen tepkileri gösterip soruyla yanıt verdi:
“İstediği gibi gitse yapardı ama şimdi nasıl yapacak? Bütün dünyayı karşısına aldı…”

Muharrem Sarıkaya'nın yazısının tamamı

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar