GÜNCEL

Sanki bedava dağıtıyorlar! Melih Altınok'un Black Friday yorumu bomba

Kimileri mağazalar önünde kimileri internetin başında sabahladı... Herkes çılgın indirimlerden yararlanmak için birbiri ile yarıştı. Sabah yazarı Melih Altınok da Black Friday indiriminin Türkiye'de "alışverişseverleri" pek tatmin etmediğini söyledi ve indirim çılgınlığı için bomba bir yorumda bulundu.

Sanki bedava dağıtıyorlar! Melih Altınok'un Black Friday yorumu bomba

'Efsane Cuma', 'Süper Cuma' ve 'Beklenen Cuma', 'Bereketli Cuma'... Dün herkes çıldırmış gibi mağazalara koştu ve ürün almak için neredeyse birbirini ezdi.

Sabah yazarı Melih Altınok'un da gündemindeydi bu konu. Altınok, bu seneki indirimlerin Türkiye'deki alışverişseverleri pek de memnun etmediği yazdı. Sosyal medyada konuşulanları köşesinde taşıyan yazar bomba bir yorumda bulundu:

Şimdi de Black Friday indirim öncesi birazcık bindirim yapıvermişler işte.

İndirim günlerinde bindirim

Dün tüm dünyada Black Friday indirimi nedeniyle çılgınlar gibi alışveriş yapıldı.
Kimileri internet başında kimisi de mağazaların önünde geceledi. Ajanslara, zücaciyeye dalmış fil misali ortalığı talan eden ve parasıyla rezil olan müşterilerin görüntüleri düştü.
Alan da satan da razı olmasına karşın bu güne "Kara Cuma" denmesi ironiymiş...
"İstemem yan cebime koy" dercesine, yoğun alışverişin neden olduğu trafiğe, iş yüküne ve telaşına gönderme yapılıyormuş.
ABD'de Noel alışveriş sezonunun ilk günü olarak kabul edilen bu indirim günü, 1960'lardan itibaren Black Friday adıyla anılmaya başlanmış. Philadelphia'da ortaya çıktığı söylenen başarılı yerel kampanya, zamanla da küresel çapta yaygınlaşmış.

***

Black Friday, zaman zaman "Cumartesi, pazar dururken cuma niçin kara oluyormuş," eleştirilerine muhatap olsa da bizde de tuttu. Alternatif olarak 'Efsane Cuma', 'Süper Cuma' ve 'Beklenen Cuma' isimleri de kullanılıyor. Kimi tesettür firmaları ise malum cumayı, kampanyalarında "Bereketli Cuma"şeklinde yumuşatıyorlar.
Ancak Black Friday modası bu yıl Türkiye'de "alışverişseverleri" pek tatmin etmemişe benziyor. Dün Twitter'da "BlackFridayRezaleti" en çok konuşulanlar listesinde birinci sıradaydı.
Kim niye kızmış diye biraz baktım... Bazı tüketiciler, yüzde beşlik, onluk indirimlerin bugün için az olduğundan yakınıyorlardı.
Bazıları da Black Friday'den önce fiyatların daha düşük olduğunu gösteren etiketlerin ekran görüntülerini paylaşıyorlardı ki, sayıları hiç az değildi!
E malum, "benim sermayem işini bilir."
Geçen sefer, sezon indirimini, enflasyonla mücadele kampanyasına denk getirmişlerdi...
Şimdi de Black Friday indirim öncesi birazcık bindirim yapıvermişler işte.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar