GÜNDEM

Sanayi yeni meslekler talep ediyor

Dünya yazarı Şeref Oğuz, sanayi sektörünün yeni meslekler talep ettiğini, eğitimin bu meslekleri üretmek için çalışması gerektiğini söyledi.

Sanayi yeni meslekler talep ediyor

Dünya gazetesi yazarı Şeref Oğuz, bugünkü köşesinde "Sanayi eğitimden yeni meslekler talep ediyor" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

"Bizlerin devlette atama bekleyen diplomalı mesleksizlere değil, sanayinin ve toplumun ihtiyaç duyduğu meslekleri yetiştirmeye ihtiyacımız var" diyen Oğuz, şunları kaydetti:

Dönüşen sanayi, ihtiyaç duyulan farklı beceriler için yeni meslekler var etmeye başladı bile... Takım tezgâhları sektörünün çatı örgütü TİAD'ın Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Varlık, sanayi robotlarıyla üretimi otomatize etmek için yazılımcılara, robot entegratörlerine ve robot programcılarına ihtiyaç duyulacağını söylüyor...

ENDÜSTRİNİN TALEPLERİNE GÖRE MESLEKİ EĞİTİM ÜRETİLMESİ GEREK

Bazı üniversitelerimiz, endüstrinin taleplerini gözetip ona uygun mesleki eğitim programları düzenliyor. Özellikle yüksekokullarımız, bu reflekse sahip. Fakat pek çok fakültemiz; KPSS için aday üretiyor. İktisadi ve Ticari Bilimler gibi fakültelerin diplomalı işsiz ürettiği gerçeğini saklamayalım.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar