TV HABER

Şampiyonlar Ligi maçları TRT'de de yayınlanacak mı?

BeIN sports, üç yıllığına (2018-2021) Şampiyonlar Ligi maçlarını aldı ancak futbolseverlerin kafasında bazı soru işaretleri kaldı.

Şampiyonlar Ligi maçları TRT'de de yayınlanacak mı?

Milliyet yazarı Sina Koloğlu, futbol maçları yayın ihalelelerini köşesine taşıdı. Sina Koloğlu, TRT'nin Şampiyonlar Ligi'ni BeIN Sport'tan satın alamayacağını iddia etti.

Koloğlu, bazı maçların açık kanaldan yayınlanma zorunluluğu olduğunu hatırlatarak vatandaşlar adına şu soruyu yöneltti: 

“Şampiyonlar Ligi’ni TRT’den izleyebilecek miyiz?” Bir öncekinde Tivibu’yla TRT anlaşmıştı. Bazı maçların açık kanalda yayınlanma zorunluluğu var."

İşte Sina Koloğlu'nun o yazısı:

ŞAMPİYONLAR LİGİ TRT’DE OLACAK MI?


BeIN sports, üç yıllığına (2018-2021) Şampiyonlar Ligi maçlarını aldı. Tivibu rekabete giremedi. Rakam çok yüksekti, bir de istediği gelire ulaşamamıştı. BeIN Sports, futbolda tek tabanca. Hatta tüm spor yayınlarında tek olma niyetinde. Vatandaşın sorusu şu: “Şampiyonlar Ligi’ni TRT’den izleyebilecek miyiz?” Bir öncekinde Tivibu’yla TRT anlaşmıştı. Bazı maçların açık kanalda yayınlanma zorunluluğu var.

Peki, beIN Sports ile TRT anlaşabilir mi?

TRT, BeIN ile anlaşamaz

TFF 1’inci lig maçları beIN Sports’da olacak. TRT, beIN’e ‘izleyici bize alıştı, maçları bizim kanaldan izliyor’ diyerek 311 maçın yayını için, tüm prodüksiyonda kendileri olmak üzere, 5 milyon teklifte bulundu. Kabul edilmedi. Karşılaşmalar malum şifreli yayınlanıyor. Anadolu’daki insanlar, kendi şehir takımlarının maçlarını kahvede izler. Bir gelenektir. Şimdi bu durum kırıldı.

Gördüğüm beIN Sports, Şampiyonlar Ligi maçlarında buna hiç yanaşmaz. Kendi şifresiz kanalında, yine abonelere hizmet olarak bazı maçları yayınlar. Yani bundan böyle Şampiyonlar Ligi’nin TRT macerası kapanmış diyebiliriz. Bir de UEFA Avrupa Ligi var. Saran Group ön anlaşmayı yapmış. Bazı maçları, parça başı ödeme şeklinde TRT’ye verebilir.

Aralıkta büyük ihaleler var

2020 Avrupa Şampiyonası ve 2022 Dünya Kupası eleme maçlarının yayın haklarının hangi kanallara verileceğinin ihalesi, önümüzdeki ay yapılacak. UEFA’nın ihalesine, TRT de katılıyor. Bir diğer ihale, ‘Nation League’... Bir nevi Milli Takımlar şampiyonlar ligi. Türkiye’nin maçlarını, bakalım hangi kanal alacak?

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar