GÜNDEM

Şamil Tayyar savcıları göreve çağırdı: Bülent Arınç ifade vermeli!

AKİT TV'de yayınlanan 'Gün Başlıyor''da Serkan Aksarı'nın konuğu olan Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, Bülent Arınç’ın FETÖ ile mücadeleye topyekün karşıymış gibi FETÖ’yü aklamaya, FETÖ ile mücadeleyi sulandırmaya çalıştığını ifade etti ve savcıları göreve çağırdı.

Şamil Tayyar savcıları göreve çağırdı: Bülent Arınç ifade vermeli!

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç'ın KHK'lılarla ilgili yaptığı açıklamalara Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar da kayıtsız kalmadı.

AKİT TV'de 'Gün Başlıyor' programında Serkan Aksarı'nın konuğu olan Şamil Tayyar, partinin önde gelen isimlerinden biri olan Bülent Arınç'a sert çıktı.

Son günlerde "KHK faciadır" ve "Ben şahidim, FETÖ'den yargılananları peşinen suçladılar" gibi açıklamalarıyla gündeme gelen Bülent Arınç'ın FETÖ'yü aklama çabasında olduğunu vurguladı Şamil Tayyar.

Şamil Tayyar, Serkan Aksarı'nın sunduğu programda Bülent Arınç'ın FETÖ ile mücadeleye topyekün karşıymış gibi FETÖ’yü aklamaya, FETÖ ile mücadeleyi sulandırmaya çalıştığını ifade etti.

FETÖ ile mücadelenin parti içi bir mesele olmadığını belirterek yargıyı işaret eden Şamil Tayyar ifadelerine şöyle devam etti:

"Sayın Arınç FETÖ ile mücadeleye topyekün karşıymış gibi bir tavır sergiliyor. FETÖ'yü aklama çabası, artık parti içi sorun değil yargının konusudur. Arınç bu açıklamalarından dolayı mutlaka hesap vermeli, savcılar Arınç'ı ifadeye çağırmalı. Eğer bu yapılmaz ise FETÖ ile mücadele çok ciddi yara alır, hasar alır. Çünkü Arınç Yüksek İstişare Kurulu üyesi olması hasebi ile yargı üzerine baskı kurmak anlamına gelir. Savcılık harekete geçmeli! "

"Savcıları göreve çağırıyorum"

Şamil Tayyar, geçtiğimiz günlerde sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan Bülent Arınç'ı FETÖ'yü aklamakla suçlamış ve "Arınç... FETÖ'yü aklama çabası, artık parti içi sorun değil yargının konusudur. Savcıları göreve çağırıyorum." paylaşımını yapmıştı. Şamil Tayyar'ın bu paylaşımı sonrasında Bülent Arınç'a idari bir işlem yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.

Arınç ne demişti?

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, KHK ile ilgili gündeme bomba gibi düşecek bir açıklama yapmıştı. "KHK bir faciadır" diyen Arınç, "Evime temizlik yapmaya gelen bir daire başkanı kadını gördükçe, eşi polislikten ihraç edilen bir kadını gördükçe ben yerin dibine geçiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar