MEDYA KÖŞESİ

Salih Tuna'dan Ahmet Hakan'a: Cem ilen Şahan meselenin farkında ya sen?

Sabah Gazetesi yazarı Salih Tuna, Şahan Gökbakar ve Cem Yılmaz'ı son günlerde "filmlerine gitmeyeceğiz" kampanyasına maruz kalması konusunu ele aldı. Salih Tuna, konuya ilişkin olarak Ahmet Hakan'a "Meselenin, Mehmetçikle / vatan savunmasıyla alakalı olduğunun onlar gayet farkında sen nerden gidiyorsun?" dedi

Salih Tuna'dan Ahmet Hakan'a: Cem ilen Şahan meselenin farkında ya sen?

Şahan Gökbakar ve Cem Yılmaz'ın son günlerde "filmlerine gitmeyeceğiz" kampanyasına maruz bırakılması köşe yazarlarının gündeminde.

Sabah gazetesi yazarı Salih Tuna konuyu "Cem ilen Şahan meselenin farkında ya sen?" başlığıyla köşesine taşıdı.

Salih Tuna, meselenin iktidarı eleştirmekle alakası olmadığını, Cem Yılmaz ve Şahan Gökbakar'ın Barış Pınarı Harekatı gibi milli meselelerde vatandaşların beklediği desteği vermediğini ve daha sonra gişe korkusuyla tribüne oynamaya başladıklarını yazdı.

"Alkış kadar protesto da haktır." diyen Salih Tuna cümşesine şöyle devam etti: "Şahan da Cem de şuncağızı akıllarından çıkarmasınlar: Hiç kimse antipatik bulduğu komedyene sürgit gülmez."

Ahmet Hakan'ın Cem Yılmaz ve Şahan Gökbakar'ın protesto edilmelerinin nedenini "Hükümete aykırı gitmek" olduğunu iddia etmesi üzerine Salih Tuna, "Ahmet Bey kardeşim, meselenin, Mehmetçikle / vatan savunmasıyla alakalı olduğunun onlar gayet farkında sen nerden gidiyorsun?" ifadelerini kullandı. 

Salih Tuna'nın "Cem ilen Şahan meselenin farkında ya sen?" başlıklı yazısından bir bölüm:

Hürriyet gazetesinden Ahmet Hakan kardeşim diyor ki, "Cem Yılmaz Kazdağları ile ilgili bir paylaşım yaptı ya... / Şahan Gökbakar hükümete azıcık aykırı gitti ya" filmlerini izlemeyeceğiz kampanyası bu yüzden...
Devamında, Erdoğan'a veya AK Parti'ye selam çaksalardı baş tacı edilirlerdi diyor.
Hayır kardeşim, alakası yok!
Bu ülkede Başkan Erdoğan'a saygısızlık yapmayanı veya AK Parti'ye hakaret etmeyeni sanatçıdan saymayacak kadar azgınlaşmış bir mahalle baskısının olduğunu bilmeyen yok.
Sanatçılarımız adeta tasallut altında.
Kaç ünlü sanatçımızın, "onlar gibi düşünmüyoruz ama bizi dışlarlar korkusuyla öyle yapmaya mecbur kaldık" dediğinden haberin var mı?
Mesele Başkan Erdoğan veya AK Parti meselesi olmaktan çoktan çıktı.
Bıçak kemiğe dayandı görmüyor musun?
Sırf Türkçeyi savunduğu için Kıraç nasıl linç edildi bilmiyor musun?
Bu topraklarda şayet "Zulüm 1453'te başladı" lakırdısı dermeyan olduysa bu linçi üreten sosyolojiye güvenerek / yaslanarak oldu.
Şahan'a da Cem'e de söylenenin hülasası şudur: Madem ota (..)a duyar kasıyorsunuz, neden Mehmetçiğin can pahasına vatan savunmasına sağır kör oluyorsunuz? Senin anlayacağın kardeşim, bu iki komedyenimizden, askerimize Merih Demiral selamı mesabesinde bir tweetle moral verilmesini istediler.
Günlerdir sağır, kör, dilsiz oldular. Sonra da bu istekle dalga geçtiler, aşağıladılar.
Ne zaman ki tepkiler birinin gişesine zarar verdi, diğerini de gişe korkusu sardı, biri gösterisinin gelirini Mehmetçik Vakfı'na bağışlayacağını açıkladı, diğeri de sosyal medya hesabından Barış Pınarı Harekatı'na destek verdiğinin görselini paylaştı.
Yani...
Ahmet Bey kardeşim, meselenin, Mehmetçikle / vatan savunmasıyla alakalı olduğunun onlar gayet farkında sen nerden gidiyorsun?

Salih Tuna'nın tüm yazıları

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar