MEDYA KÖŞESİ

Salih Tuna, CHP'deki kumpasın amacını yazdı. İmamoğlu detayına dikkat!

Sabah yazarı Salih Tuna, bugünkü "Son kumpas kimin içindi?" başlıklı yazısında CHP'yi karıştıran kumpası değerlendirdi. Salih Tuna, çarpıcı tespitlerde bulunduğu yazısında "Kumpasın yegâne amacı "o terli kahramanın" önünü açmak mıdır peki?" diye sordu.

Sabah yazarı Salih Tuna, Türkiye'nin gündemini sallayan "Külliye'ye giden CHP'li" iddiasını değerlendirdiği yazısında çarpıcı tespitlerde bulundu.

Salih Tuna, kumpasın Erdoğan nefreti üzerinden devreye sokulduğunu yazdı. CHP'yi karıştıran bu kumpasın 'Ekrem İmamoğlu'nun önünü açmak' olduğunu savunan Salih Tuna ifadelerine şu sözlerle devam etti:

"Kumpasın yegâne amacı "o terli kahramanın" önünü açmak mıdır peki?Yeni Samanyolu TV ve Sözcü gazetesinin tavrından hareketle rahatlıkla "evet" diyebiliriz."

Meselenin partilerinin dışardan dizayn edilme meselesi olmadığını belirten Salih Tuna Deniz Bayakal'a yapılan kumpasa değindi ve "Aklınıza ne oldu; kaset kumpasıyla genel başkanları değiştirildi, gıkları çıkmadı." dedi. 

İşte Salih Tuna'nın çarpıcı ifadeleri:

Takdir edersiniz ki, uzun süre muhalefette kalmanın bir avantajı da kültürde, sanatta, fikirde, siyasette "enerji" biriktirmektir.

Enerji motivasyondur; bilinçtir birikimdir, hülasa, üretiminin kaynağıdır. Peki var mı muhalefette sadra şifa bir üretim; yalan, dolan, algı ve kumpastan gayri? Tüm üretimleri kin ve nefretten ibarettir.

Bunlardan Başkan Erdoğan nefretini çekin alın, dımdızlak ortada kalırlar.

Aralarındaki yarış, Sayın Erdoğan'dan nefret etme yarışıdır. Kim daha çok nefret ediyorsa o daha muteberdir. "Külliye'ye giden CHP'li" kumpası bu nefret üzerinden devreye sokuldu.

Mesele partilerinin dışardan dizayn edilme meselesi değildir. Aklınıza ne oldu; kaset kumpasıyla genel başkanları değiştirildi, gıkları çıkmadı.

Kumpasın yegâne amacı "o terli kahramanın" önünü açmak mıdır peki?

Yeni Samanyolu TV ve Sözcü gazetesinin tavrından hareketle rahatlıkla "evet" diyebiliriz.

Bu durumda, Kılıçdaroğlu ya mahut kumpasa alet oldu ya da adanmışlığının (veya kaset marifetiyle genel başkan olmanın) gereğini yaptı.

Sizce hangisi?

Salih Tuna'nın tüm yazıları

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar