GÜNDEM

"Salgın kontrolden çıktı, tüm Türkiye’ye yayılmış durumda"

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan Hürriyet'ten Hande Fırat'a konuştu ve son durumu değerlendirdi.

"Salgın kontrolden çıktı, tüm Türkiye’ye yayılmış durumda"

Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat, bugünkü köşesinde Covid-19 salgınında gelinen son noktayı Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan ile konuştu.

Ceylan, salgının tüm ülkey eyayıldığını ve artık lokal tedbirlerin işe yaramayacağını söyledi. İşte Ceylan'ın açıklamaları:

“Virüs her tarafa, yani tüm Türkiye’ye yayılmış durumda. Artık test ve vaka sayısına bakarak illere göre tedbir almak etkili olmayacaktır. Alınacak tedbirler ülke genelinde olmalı. Benim önerim yasak getirmek değil, ancak kişi sayısını kısıtlamak. Bazı etkinlikleri tamamen yasakladığınızda bireyler bunu gizli biçimde, daha tehlikeli ortamlarda yapmaya kalkıyorlar.”

“Şu anda günlük kararlarla süreci yürütüyoruz. Bunu değiştirmek lazım. Daha önce yapılmış bir pandemi hazırlık planımız var. Ancak bunun revize edilerek bir eylem planına dönüştürülmesi gerekiyor. Vaka sayılarına göre hangi seviyede ne tedbir alınacak, ne kadar uygulanacak, hangi seviyede hangi tedbir ne şekilde kaldırılacak? Bunların hepsinin bir plana bağlanması gerekiyor.”

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar