GÜNDEM

Şakalaşmalar, gülüşmeler! Sabah yazarı deprem sırasındaki canlı yayınlara takıldı

Sabah yazarı Yüksel Aytuğ, hafta boyunca deprem anına ilişkin yayınlanan görüntüler arasındaki canlı yayınlara dikkat çekti. Bunları izlediğinde dehşete kapıldığını söyleyen Aytuğ, sarsıntı anında gülenler, şakalaşanlar olduğunu belirtti ve bu durumu eleştirdi.

Şakalaşmalar, gülüşmeler! Sabah yazarı deprem sırasındaki canlı yayınlara takıldı

Elazığ depremi sonrası sarsıntı anına ilişkin birçok görüntü yayınlandı. Bu görüntüler arasındaki stüdyo canlı yayınlarına takılan Sabah yazarı Yüksel Aytuğ, Japonya'daki yayınlanlarla buradaki yayınları karşılaştırdı.

Yayın sırasında şakalaşanların, gülenlerin olduğunu söyleyen ve "Onlara göre canlı yayında masanın altına girmek, ölmekten beterdi!" diyen Aytuğ, 'korkmadım' havası estirenlere seslendi:

Siz eğer masanın altına girerseniz, millete de en iyi şekilde örnek olursunuz. Bırakın çizilen karizmanız olsun, adınızın üstü değil...

Çizdirin biraz karizmayı
Hafta boyunca ekranlarda deprem anına ilişkin pek çok görüntü yayınlandı. Bunlar arasında stüdyolardaki canlı yayınlar da vardı. Aklıma, Japon sunucu, yorumcu ve stüdyo konuklarının o anlarda neler yaptıkları geldi. Önce elleriyle kendilerini koltuklarına sabitliyor, sarsıntı devam ediyorsa hemen masanın altına giriyorlardı. Gelin görün ki bizimkilere bakınca dehşete kapıldım. Aralarında neredeyse kafaları birbirine tokuşacak kadar sallanırken bile gülenler, şakalaşanlar vardı. Belli ki kendilerini 'korkan biri' gibi değil de 'depremi bile umursamayan aslan yürekli bir kahraman' gibi göstermek istiyorlardı. Çünkü aksini yaptıklarında alay konusu olacaklarını düşünüyorlardı. Onlara göre canlı yayında masanın altına girmek, ölmekten beterdi! Yapmayın efendiler. Tamam, paniğe kapılmayın tabii ki ama korkmaktan da korkmayın. Çünkü korku hissi, felaket anlarında can kurtaracak refleksleri tetikler. Ayrıca siz eğer masanın altına girerseniz, millete de en iyi şekilde örnek olursunuz. Bırakın çizilen karizmanız olsun, adınızın üstü değil...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar