GÜNDEM

Sağlık Bakanı'nı suçlayan Aytun Çıray'a sert tepki!

Akşam yazarı Emin Pazarcı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya güvenmiyorum diyen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray'a sert sözler söyledi.

Sağlık Bakanı'nı suçlayan Aytun Çıray'a sert tepki!

Virüs ticareti derken bunu kastediyordum diyen Pazarcı, kenetlenmek yerine bakanı hedef alan Aytun Çıray'a tepki gösterdi.  

İşte o yazı: 

Bir adam düşünün! Koşuşturup duruyor. Günlerin yorgunluğu yüzüne vurmuş, uykusuzluktan gözleri kızarmış. 89 yaşındaki ilk koronavirüs kaybımızı açıklarken üzüntüden sesi titriyor. Mücadeleyi öylesine sahiplenmiş ve içselleştirmiş ki “hastamı kaybettim” diyor.

Dokunsanız ağlayacak gibi adeta. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan bahsediyorum. Uğur Dündar ise, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray’ı karşısına almış, böyle bir adamı yerden yere vurmaya çalışıyor. Yaptığı sohbete, Sözcü Gazetesi’nde de tam sayfa yer ayrılıyor… Dündar, “Sağlık Bakanı’nın açıklamalarına güveniyor musunuz?” diye soruyor. “Hayır” diyor Aytun Çıray: -Milleti kandırıyor. İtibar etmiyorum.

Verilen mücadeleyi itibarsız kılmak ve etkisizleştirmek için elinden geleni sergiliyor. “Hiçbir şey yapılmadığından” bahsediyor. Konuyu Suriyelilerle birleştiriyor. Fırsat bulmuşken, şehir hastanelerini de karalamayı ihmal etmiyor. “Koronavürüsün tam bir salgın halini alması durumunda devasa şehir hastanelerinin sakıncalarını da yaşayacağız” diyor. Ama o sakıncalardan bahsetmiyor. Uğur Dündar, yarayı kaşıyor. Aytun Çıray da kanatmaya çalışıyor! Sıra “alınması gereken tedbirlere” geldiğinde, Çıray aynen şunları söylüyor: -Evden çıkılmasın, Sağlık Bakanlığı’nın 14 kuralı uygulansın. Sağlık Bakanı da bunu söylüyor zaten. Yapılıyor bütün bunlar. Yeni bir teklif yok, tavsiye yok; Sağlık Bakanı ne demişse Çıray da onu dillendiriyor. Yetmiyor, üstüne bir de yapılması gerekenler konusunda diz çökmüş Fransa’yı örnek veriyor. Şaka gibi değil mi? “Virüs ticareti” derken, işte bu ve benzer davranışları kastediyorum! Maalesef, tezgâhlar açılmış, dört bir yanda sergileniyor

Yazının devamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar