GÜNDEM

Sabah yazarları İngiliz Parlamentosu’nda 15 Temmuz’u anlatacak

Sabah yazarları 1 Kasım’da İngiltere Parlamentosu’nda 15 Temmuz kalkışmasını ve FETÖ’nün gerçek yüzünü vekillere, işadamlarına ve gazetecilere anlatacak

Sabah yazarları İngiliz Parlamentosu’nda 15 Temmuz’u anlatacak

Sabah gazetesi tarafından kurulan "SABAH Yazarlar Kulübü", Batı dünyasını 15 Temmuz süreci konusunda aydınlatmak ve yurtdışında ülkemize karşı yürütülen dezenformasyona karşı mücadele etmek amacıyla Londra, Washington, Brüksel ve Berlin'de bir dizi panel düzenleyecek.

Panellerden ilki 1 Kasım'da İngiliz Parlamentosu'nda gerçekleşecek. Avam Kamarası Churchill Salonu'nda düzenlenecek olan panelde yazarlar, İngiliz parlamenter, düşünce kuruluşları, iş dünyası ve basın mensuplarına 15 Temmuz kalkışma sürecinin ardındaki gerçekleri anlatacak.

GERÇEK YÜZÜ GÖSTERİLECEK

15 Temmuz sonrasında Batı dünyasında ülkemize karşı yürütülen dezenformasyon kampanyasına karşı mücadelede özel sektörün üzerine önemli bir görev düştüğüne ve sivil diyaloğun gerekliliğine duyulan inançla kurulan Sabah Yazarlar Kulübü, Sabah gazetesinin taşıdığı iletişim ve bilgilendirme misyonunu, Türkiye'nin sesini yurtdışında en doğru biçimde duyuracak bir uluslararası iletişim platformuna dönüştürmeyi hedefliyor.

Londra'da "July 15, Coup Attempt in Turkey: Reality and Facts" (15 Temmuz, Türkiye'de Darbe Girişimi: Olaylar ve Gerçekler) başlığıyla düzenlenecek panelde Sabah gazetesi köşe yazarı Burhanettin Duran "Gülen Hareketi ve 15 Temmuz'un analizi", Sabah gazetesi Ekonomi Müdürü ve köşe yazarı Şeref Oğuz "15 Temmuz sonrasında Türkiye ekonomisi", Sabah gazetesi okur temsilcisi İbrahim Altay "Bir FETÖ üyesinin gerçek hikayesi" ve Daily Sabah yazarı Meryem İlayda Atlas "Darbelerin Türk demokrasisi için anlamı" konu başlıkları altında konuşacaklar. Panelin moderatörlüğünü, aHaber sunucusu Duygu Leloğlu üstlenecek.

ABD'DE DE ANLATILACAK

SABAH Yazarlar Kulubü'nün düzenlediği toplantıların Londra'dan sonraki durakları kasım ayında Washington, aralıkta Brüksel ve ocakta Berlin olacak. Sabah ve Daily Sabah gazetelerinin yazarları gelecek toplantılara konuşmacı olarak katılacak.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar