TELEVİZYON

Sabah yazarından yapımcılara çağrı:Programları bir stüdyoya onca insanı doluşturarak değil...

Kanal D'de izleyici ile buluşan 2.Sayfa programının konuğu Lerzan Mutlu koronavirüs tedbirleri kapsamında elinde eldivenlerle yayına çıktı. Sabah yazarı Yüksel Aytuğ da bu görüntüyü önce yadırgadığını ardından ise hak verdiğini söyledi. Aytuğ ayrıca, yapımcılara da bir çağrıda bulundu.

Sabah yazarından yapımcılara çağrı:Programları bir stüdyoya onca insanı doluşturarak değil...

Koronavirüs tedbirleri kapsamında medya grupları da bir dizi tebdirler aldı. Sabah yazarı Yüksel Aytuğ da haber kanallarındaki tartışma programları için gelen davetleri geri çevirmek durumunda kaldığını belirtti ve yapımcılara dikkat çeken bir çağrıda bulundu:

Tartışma programlarını bir stüdyoya onca insanı doluşturarak değil, uzaktan telekonferans ve görüntülü bağlantılarla yapın artık. Sekiz kişi aynı stüdyodayken insanlara o ekrandan "Kurallara uyun" diye seslenmek pek inandırıcı ve etkili olmuyor çünkü.

Stüdyoda eldivenli günler

Lerzan Mutlu'yu Kanal D'deki 2. Sayfa programında elinde eldivenle gördüğümde yadırgadım. Ama sonra düşünüp hak verdim. Her ne kadar kanal binaları ve stüdyolar sürekli temizlenip dezenfekte ediliyorsa da tedbirli olmakta fayda var.
Bu arada beni de sürekli olarak haber kanallarındaki tartışma programlarına davet ediyorlar ancak reddetmek zorunda kalıyorum. Değerli dostlarımı kırmak, zor durumda bırakmak gibi bir niyetim yok tabii. Ama bu köşeden sürekli 'Sokağa çıkmayın' diye yazıp sonra da 'Ele verir öğüdü, kendi keser söğüdü' misali stüdyo stüdyo dolaşmayı da doğru bulmuyorum. Buradan değerli yapımcı arkadaşlarıma da bir çağrım var: Tartışma programlarını bir stüdyoya onca insanı doluşturarak değil, uzaktan telekonferans ve görüntülü bağlantılarla yapın artık. Sekiz kişi aynı stüdyodayken insanlara o ekrandan "Kurallara uyun" diye seslenmek pek inandırıcı ve etkili olmuyor çünkü.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar