GÜNDEM

Sabah yazarı Yüksel Aytuğ'dan 'Kadir Şeker' yorumu

Herkes, Konya'da şiddet gören bir kadını kurtarmak isterken katil olan Kadir Şeker'i konuşuyor. Sabah yazarı Yüksel Aytuğ da konuyu köşesine taşıdı ve davanın sonucunun çok önemli olduğunu söyledi.

Sabah yazarı Yüksel Aytuğ'dan 'Kadir Şeker' yorumu

 Kadir Şeker hakkında açılan davanın önemine dikkat çeken Yüksel Aytuğ, "Hafifletici neden gözetilmeksizin, kasten adam öldürmekten ceza alırsa pek çoğumuzun vicdanı kanayacak" dedi ve bundan sonra kimsenin yanında bir kadın dövülüp öldürülürken kılını bile kıpırdatmayacağını söyledi.

Aman diyeyim!
Kadir Şeker... Konya'da bir kadının şiddet gördüğünü fark edip müdahale ediyor. Boğuşma sırasında saldırganın ölümüne neden oluyor. Tutuklanıp cinayetten yargılanmaya başlıyor. Görgü tanıkları, ölen adamın Kadir Şeker'e saldırıp tekme attığını, boğazını sıktığını söylüyorlar. Konu, başta sosyal medya olmak üzere kamuoyunda günlerdir tartışılıyor. Amacım, devam eden bir hukuk sürecini etkilemek, yargı dağıtmak değil tabii ki. Ama bu davanın sonucu son derece önemli. Eğer Kadir Şeker hiçbir hafifletici neden gözetilmeksizin, kasten adam öldürmekten ceza alırsa pek çoğumuzun vicdanı kanayacak. Daha da önemlisi, bundan böyle kimse, yanında bir kadın dövülüp öldürülürken kılını bile kıpırdatmayacak.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar