TELEVİZYON

Sabah yazarı Yüksel Aytuğ, TRT'nin bayram yayınlarını eleştirdi

Sabah gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ, RAmazan özel yayını hazırlayan TRT'nin yaptığı yayınları 'TRT'nin kendini baltalaması' olarak yorumladı.

Sabah yazarı Yüksel Aytuğ, TRT'nin bayram yayınlarını eleştirdi

Koronavirüs nedeniyle birçok TV kanalının da yayınları durmuş durumda. Eski yayınlar, diziler veya filmler yayınlanmaya başladı. Bu durum bayram özel yayınlarına da yansıdı. Bu açıdan tek hazırlık TRT bünyesinde oldu. Sabah yazarı Yüksel Aytuğ da bu yayınları eleştirdi ve 'TRT'nin kendine balta vurması' olarak yorumladı.

İşte o yazı:

Bayram için özel hazırlık yapan sadece TRT 1 ve TRT Müzik'ti. Gelin görün ki kendileri çaldılar, kendileri oynadılar. Neden mi? Anlatayım:
Efendim, gazetelerin bayram süresince yayınlanmayacağı, günler öncesinden belliydi. Yani TRT 1 ve TRT Müzik'in akışlarının dört günü kapsayan gazetelerde ve onların magazin eklerinde yayınlanabilmesi için en geç cuma günü öğle saatlerinde gazetelerin editörlerine ulaştırılması gerekiyordu. Ama Kurum ne yaptı? TRT Müzik'in geçmişten esintiler yaşatacak harika bayram programı akışını cuma akşamı 18.00 sularında, TRT 1'in özel bayram yayınlarını ise cumartesi günü, yani gazetelerin basılıp dağıtıldığı gün medyaya servis etti. Böylece hiçbiri gazetelerde yer alamadı ve bu iki özel hazırlıktan sadece kanallar arasında dolaşanlar 'tesadüfen' haberdar olabildi.
Yerli otomobil üretip, benzinini koymayı unutmak gibi tuhaf bir alışkanlığımız var. Şimdilerde TRT'de devam ediyor.

Yazının tamamı için tıklayın...

trt
ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar