GÜNDEM

Sabah yazarı uyardı: İkinci dalga ‘Geliyorum’ diyor

Kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu vaka sayıları artmaya başladı, yoğun bakıma yatan ve entübe hasta sayısı yükseldi. Sabah yazarı doktor Halit Yerebakan uyardı: Bir an önce tedbirli davranmaya geri dönmezsek ikinci dalga gelebilir

Sabah yazarı uyardı:  İkinci dalga ‘Geliyorum’ diyor

Sabah yazarı Halit Yerebakan, normalleşme sürecinin başlayacağının  duyrulması sonrası insanların bir anda tedbiri elden bırakmalarını beklemediğini belirtti.Havaların ısınmasının koronayı yok edeceğinin de gerçeği yansıtmadığını söyleyen Yerebakan "Ne kadar tedbirli olursak o kadar çabuk normale döneriz" dedi.

İkinci dalga ‘Geliyorum’ diyor

'Koronavirüs Türkiye'ye sıçradığından beri başta Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca olmak üzere tüm sağlık çalışanları gece gündüz demeden çalıştılar. Haftalar süren çalışmaların, alınan önlemlerin ardından nihayet yeni vaka sayıları düşmeye başladı…" Bu cümlelerin devamında "COVID-19 artık hayatımızda yok" demek isterdim ama maalesef "Kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte dikkatsizlik ve tedbirsizlik vaka sayılarında yeniden artışa neden oldu" diyebiliyorum.
Mayıs sonu itibariyle sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmayacağı duyurulduğunda doğrusunu söylemek gerekirse insanların bir anda tedbiri elden bırakmalarını beklemiyordum. Bugün geldiğimiz noktada vaka, yoğun bakıma yatan ve entübe hasta sayıları artıyor. İyileşen hasta sayısı yeni vaka sayısının altına düştü. Bir sağlık çalışanı olarak maskesiz dolaşanlara, sosyal mesafeyi hiçe sayanlara sormak istiyorum; bugüne kadar yaptığımız tüm fedakarlıklar boşuna mıydı?
Daha önceki yazılarımda da sıkça COVID-19 hakkında çok az şey bildiğimizi belirtmiştim. İçinde bulunduğumuz tabloya bakarak bildiklerimize bir yenisini daha ekleyebiliriz: Havaların ısınması koronavirüsün etkisini azaltmıyor.
Salgın sona ermedi, tüm korunma kurallarını uygulamaya devam etmeliyiz. Evet, havalar ısındığı için maske kullanmak bunaltıcı olabilir. Evet, sosyalleşmeden yaşamak insanlar için zor olabilir. Daha birçok sebep sıralanabilir, ancak hiçbir sebep sevdiklerimizin ya da bir yabancının hayatını tehlikeye atma nedeni olamaz.

Yazının tamamını okumak için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar