GÜNDEM

Sabah yazarı Mevlüt Tezel'den tartışma yaratacak öneri!

Sabah yazarı Mevlüt Tezel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması ve sonrasına yaşanan tartışmalara değindiği yazısında öyle bir öneride bulundu ki... Tezel'in bu önerisi yeni bir polemiğin fitilini ateşleyeceğe benziyor.

Sabah yazarı Mevlüt Tezel'den tartışma yaratacak öneri!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün yaptığı konuşmada "Kızlarımız da erkeklerimiz de çoğu 30'u aşkın evleniyor veyahut da çoğu evde kalıyor. Böyle bir şey olur mu?" diyerek tepkisini dile getirmişti.

Erdoğan'ın gençlere 'evlenin' çağrısı yapmasının ardından tartışmanın başladığını ve bu tartışmaya üç çocuklu bir baba olarak kendisinin de dahil olduğunu söyleyen Sabah yazarı Mevlüt Tezel asıl kendisinin önerisi ile yeni bir polemiğin fitilini ateşleyeceğe benziyor.

Mevlüt Tezel, 'çocuk sahibi olanlar sistemin devamı için özveride bulunuyorsa bekarlar da bunun karşılığını vermeli' dedi ve kazancı iyi olup çocuk düşünmeyenlerden daha çok vergi alınması önerisinde bulundu.  

OH NE GÜZEL!
Önerim şu: Çocuk sahibi olanlar sistemin devamı için özveride bulunuyorsa, bekarlar da bunun karşılığını vermeli. Elbette işsiz bekarlardan bahsetmiyorum; kazancı iyi olan ama buna rağmen çocuk dünyaya getirmeyen bekarlardan daha çok vergi alınsın. Ayda bir Avrupa'ya git, en güzel restoranlardan Instagram'a fotoğraf koy, akşam eve gidince de battaniyeni üzerine çek, kedini sev ve dijital platformdan dizi izle! Oh ne güzel!
Çocuk dünyaya getirip onların eğitimi ve geleceği için deli gibi çalışan, tatile gitmeyen, gitse de çocuk havuzunda nöbet tutan, yaşadığı stres yüzünden daha erken hayatını kaybeden çocuklu insanlara haksızlık olmuyor mu?
En azından bir sağlık sorunu yoksa, geliri düzeyi yüksek olmasına rağmen çocuk yapmayanlardan daha çok vergi alınmalı!

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar