GÜNDEM

Sabah yazarı Mevlüt Tezel'den 'istifa et' çağırısı

İsmail Küçükkaya'nın şiddete maruz kaldığını iddia ettiği eşi Eda Demirci Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü'ye ulaşmaya çalıştığını fakat Güllü'nün kendisine dönüş yapmadığını söylemişti. Sabah yazarı Mevlüt Tezel de " Canan Hanım, siz sadece telefonunuzda kayıtlı insanlara mı yardım ediyorsunuz?" diye sordu ve 'istifa' çağrısı yaptı.

Sabah yazarı Mevlüt Tezel'den 'istifa et' çağırısı

İsmail Küçükkaya'nın eski eşi Eda Demirci'nin yaptığı açıklamalarda ismi geçen Canan Güllü'nün defalarca 'Çalar Saat' programına katıldığını söyleyen Mevlüt Tezel, "Canan Hanım sanki 'Çalar Saat'in abonesi, Küçükkaya'nın kankası olmuş. Bu benim garibime gitti." dedi ve Güllü'yü topa tuttu.

Tezel "Dernek başkanı olarak ilk yapmanız gereken şeyi yapmayıp, 13 kez mesaj atan kadını geri bile aramıyorsunuz, sonra da kurumsallıktan mı bahsediyorsunuz? Canan Hanım sırf bu açıklamanız için bile hemen istifa etmelisiniz." dedi.

HEMEN İSTİFA ET

İsmail Küçükkaya'dan dayak yiyen, psikolojik işkenceye maruz kalan Eda Demirci, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü'ye ulaşmaya çalışmış. Telefonla aramış, sonra 13 mesaj atmış ama Güllü geri bile dönmemiş.
Güllü, konuyla ilgili Hürriyet'e şu açıklamayı yaptı:
"Bir canlı yayına hazırlandığımı söyledim. Kendisini konuyu anlatması için acil yardım hattımıza yönlendirdim. Ki kurumsal bir kimlik olarak kayıt altına alınmadan herhangi bir olayı incelemeye almıyoruz.

Bu kısa görüşmeden sonra kendisinden herhangi bir haber almadım. 11 Haziran'da bana 13 adet mesaj atmış ancak numarası bende kayıtlı değil. Atılan mesaja cevap vermediğim, ayrıca tanımadığım numaradan gelen bir aramaya geri dönmediğim için yargısız infaza tabi tutulmak beni derinden üzdü."
13 yardım mesajı alsa bile, telefonunda kayıtlı olmayan numaralara geri dönmezmiş!
Yahu Canan Hanım, siz sadece telefonunuzda kayıtlı insanlara mı yardım ediyorsunuz?
Yani bir kadın dayak yiyor, belki öldürülecek, sizi arıyor ama bilinmeyen bir numara olduğu için açmıyor musunuz?
Dernek başkanı olarak ilk yapmanız gereken şeyi yapmayıp, 13 kez mesaj atan kadını geri bile aramıyorsunuz, sonra da kurumsallıktan mı bahsediyorsunuz? Canan Hanım sırf bu açıklamanız için bile hemen istifa etmelisiniz.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar