GÜNDEM

Sabah temsilcisinden AB'ye tokat gibi PKK sorusu

Sabah Brüksel Temsilcisi Mehmet Solmaz'ın AB Komisyonu sözcüsüne sorduğu PKK sorusu cevapsız kaldı.

Sabah temsilcisinden AB'ye tokat gibi PKK sorusu

Avrupa Komisyonundaki brifingte Sabah Brüksel Temsilcisi Mehmet Solmaz, kısa süre önce düzenlenen AB'nin internet dünyasının devleriyle yaptığı anlaşma ve görüşmelerden çıkan "internet terörü" forumuna dikkat çekti.

SORUDAN KAÇIP TOP ÇEVİRDİLER

"Terörü övmek ve doğrulamak Avrupa genelinde bir suç unsurudur. Yakın zamanda Fransa'nın onlarca kişiyi sırf terörle ilgili websiteleri ziyaret ettikleri için geçen ay gözaltına alındıklarını gördük. Cumartesi gecesi PKK'nın saldırısı sonrası 10larca ya da 100lerce PKK taraftarı Avrupa genelinde bu saldırıyı yüceltip kutladılar. AB'ye aday bir ülkedeki terör saldırılarını kutlayan bu insanlar için artık Avrupa'nın bir adım atacağını görebilecek miyiz?" diye soru yöneltiğinde komisyon sözcüsü cevap vermekten çekinip topu Dışilişkiler Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'ye attı.

KRİSTAL GİBİ NET(!)

Sabah'ın diğer sorusu ise Genişlemeden Sorumlu Komiser Johannes Hahn'la ilgiliydi. Hahn'ın geçtiğimiz günlerde kaçak vekiller ve Kandil'de 5 yıl terör faaliyetlerinde bulunan Eyüp Doru ile görüşmesi hatırlatıldı ve ardından şu soru yöneltildi: "Biri PKK'lı teröristin cenazesini omuzlayan bir vekil, diğeri PKK'ya silah sağlayıp güvenlik güçlerini köşeye sıkıştırmakla suçlanan biri. Bir kişi daha var, o da Kuzey Irak'taki PKK inlerinde 5 yıl kalan biri. Bu Avrupa Birliği'nin yeni genişleme yaklaşımı mı? Yoksa, bu terörle bağlantılı insanlar için bir yaptırım görecek miyiz? Ya da AB artık böyle bir genişleme konsepti mi benimseyecek?"

AB Komisyonu sözcüsü Konsey'in çizgisi "PKK konusunda kristal gibi net" diyip yine Mogherini'ye yönlendirirken, sorulan sorular yine AB'nin sessizliği ile karşılaştı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar