GÜNDEM

Sabah Ombudsmanı, Sabah eklerin kulağını çekti!.

Sabah Pazar'ın birinci sayfasındaki sekiz sayfa anonsundan sadece 3'ü doğru olunca İbrahim Altay uyardı...

Sabah Ombudsmanı, Sabah eklerin kulağını çekti!.

Sabah gazetesi Okur Temsilcisi İbrahim Altay, Sabah Pazar ekinin birinci sayfası üzerinden tüm eklerde çalışan editörleri uyardı...

Bir okuyucunun uyarısıyla Uğur Yıldırım'ın röportajının birinci sayfadaki anonsunun yanlış olduğunu farkeden İbrahim Altay, Sabah Pazar'ın birinci sayfasındaki numaraları kontrol edince fecaati gördü.

"Kapaktaki sekiz anonstan sadece üçünün sayfa numaraları doğruydu" diyen İbrahim Altay, "Ek Yayınlar editörlerimiz eminim ki bundan sonra kapaktaki sayfa numaralarına özel bir dikkat göstereceklerdir" uyarısı yaptı.

İşte İbrahim Altay'ın yazısının ilgili bölümü:

SAYFA NUMARALARI

Kapaklar ya da ilk sayfalar gazetelerin vitrinidir. Bu yüzden ayrı bir özen gerektirir.

4 Aralık 2016 tarihli Pazar ekinin 8. ve 9. sayfalarında Sabah muhabiri Uğur Yıldırım'ın gerçekten 'özel' bir haberi vardı.

Yıldırım, Suriye'deki çatışma bölgelerini dolaşmış, insanlarla konuşmuş, fotoğraflar çekmiş, büyük bir gazetecilik başarısına imza atmıştı.

Cehennemden Kaçış özlediğimiz saha gazeteciliğinin güzel bir örneğiydi.

Fakat ekin birinci sayfasına bakanlar Yıldırım'ın haberinin 10. sayfada olduğunu ve Meltem Fıratlı tarafından yapıldığını sandılar.

Çünkü kapaktaki imza ve sayfa numarası yanlıştı.

Dikkatli bir okurumuz uyarınca fark ettim ki sadece o değil, İdil Demirel tarafından yapılan manşet haberinin, Hasan Bülent Kahraman, Cem Sancar ve Ferhat Ünlü tarafından yazılan köşe yazılarının sayfa numaraları da karışmıştı.

Kapaktaki sekiz anonstan sadece üçünün sayfa numaraları doğruydu.

Ek Yayınlar editörlerimiz eminim ki bundan sonra kapaktaki sayfa numaralarına özel bir dikkat göstereceklerdir.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar