MEDYA KÖŞESİ

Sabah Ombudsmanı, Sabah editörlerini fırçaladı...

Sabah gazetesi okur temsilcisi İbrahim Altay, hem bir haberin başlığı hem de haberlerde kullanılan yanlış fotoğraflar nedeniyle gazete editörlerine "Bunlar Sabah'a yakışmıyor" dedi.

Sabah Ombudsmanı, Sabah editörlerini fırçaladı...

Sabah gazetesi Okur Temsilcisi İbrahim Altay, hem "Bebeği Hacamat Öldürdü" haberinin kullanılış şekli hem de sayfalarda o habere ait olmayan fotoğrafların kullanılmasını eleştirdi.

Sabah Özel İstihbarat'ın "Bebeği Hacamat Öldürdü" haberine bir aydır tepkilerin dinmediğini belirten İbrahim Atlay, haberdeki hatayı Özel İstihbarat İstihbarat Şefi Nazif Karaman'a sordu.

BİZ YAPMADIK, EDİTÖR YAPTI!

Nazif Karaman da "Hata bizden kaynaklanmıyor, haberin başlığında 'yanlış hacamat' ifadesini özellikle kullandık, fakat bu ifadenin sayfayı hazırlayan editör tarafından değiştirilerek sadece 'hacamat' yapıldı" dedi.

Ombudsman Altay da "Haber kısaltılırken öldürülmüş. Yani, okuduğumuz bu metne aslında haber bile denilemez. Merakımızı gidermiyor, doyurucu bilgiler vermiyor. Konunun içeriği sayfanın şekline kurban ediliyor" dedi.

FOTOĞRAF HATALARI...

İbrahim Altay, "Fotoğraf hataları" bölümde ise, editörlerin 12 ve 14 Aralık tarihli gazetelerde 3 haberde yanlış fotoğraf kullanılmasını eleştirip, "Sabah gazetesine yakışmıyor" dedi.

İşte İbrahim Altay'ın yazısının ilgili bölümü:

"12 Aralık 2016, Pazartesi, 7. sayfa. Sol altta Obezite Hastaları İçin Özel Un Üretildi başlıklı bir haber.

Haberin içinde bir fotoğraf.

Üzerinde Dr. İncinur Hasbay yazıyor. Oysa fotoğraf bu unu üreten ve haberde adı geçmeyen işletme sahibine, yani Nurettin Demirpolat'a ait.

14 Aralık 2016, Çarşamba.

Şehit polislerle ilgili haberlerin yer aldığı 18. sayfa. Sağ altta Kardeşlerinin Eğitim Masrafını Karşılıyordu başlıklı bir haber. Şehit polis Murat Yılmaz hakkında. Ama kullanılan fotoğraf ona değil, Okan Doğan'a ait.

Aynı gazetenin 23. sayfası.

Bunları Yapan Kalleştir başlıklı haberin fotoğrafının üzerine Fevzi Çakmak yazılmış. Bu da yanlış. Çünkü fotoğraftaki kişi Lokman Tekin... Ayrıca haberde geçen Çakmak, Tunceli değil Erzincan'da şehit olmuş.

Bu hatalar okurlarımızın da yardımıyla tespit edebildiklerimiz.

Elbette Sabah gazetesine yakışmıyor."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar