TV HABER

Rusya'dan bomba CNN açıklaması!

Birleşik Rusya fraksiyonun Başkan Yardımcısı Andrey İsayev, "yabancı ajan-medya" kanunun kapsamına CNN'nin yanı sıra bir çok yayın kuruluşunun alınabileceğini söyledi.

Rusya'dan bomba CNN açıklaması!

Duma'daki Birleşik Rusya fraksiyonun Başkan Yardımcısı Andrey İsayev, halihazırda kanun tasarısı üzerinde çalışılan 'yabancı ajan-medya' kanunun kapsamına CNN, Özgür Avrupa Radyosu, Deutsche Welle ve Amerika'nın Sesi gibi kuruluşların dahil edilebileceğini belirtti.

İsayev, "Örneğin, daha önce kendini ABD Kongresi tarafından finanse edilen bağımsız radyo olarak konumlandıran Özgür Avrupa Radyosu var. Bu radyo yabancı ajan kanunu kapsamına alınabilir. Ayrıca Deutsche Welle, Amerika'nın Sesi ve CNN de bu kanun kapsamında değerlendirilebilir. Rusya topraklarında faaliyet gösteren ve yabancı ajan olabilecek diğer birdizi yapılar da var.Rusya'daki yabancı ajanlar hakkında kanun ve medya hakkında kanuna, yabancı hükümetler veya hükümet destekli yapılar tarafından finanse edilen ve aktif olarak Rusya'da faaliyet gösteren ve seçim süreçlerimize müdahale eden medya kuruluşlarını yabancı ajan olarak ilan etme fırsatını sağlayan düzeltmeler girilecek" dedi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar