GÜNDEM

Rusya Türkiye’ye çelme takar mı?

İçinden geçtiğimiz günleri Rus uçağının düşürülmesinden sonraki en hassas zamanlar olarak gördüğünü söyleyen Posta yazarı Hakan Çelik, sahada tansiyonun yükselmesi ve daha ileri seviyede bilek güreşine dönüşmesi durumunda Rusya'nın Kıbrıs ve Libya hattında Türkiye’yi çok rahatsız edecek hamlelere girişebileceğinden endişe ettiğini belirtti.

Posta yazarı Hakan Çelik, Türkiye-Rusya ilişkilerine yönelik dikkat çeken değerlendirmeler yaptı. Normal ajandamıza dönmek için bazı risk faktörlerini elimine etmek zorunda olduğumuzu söyleyen Çelik, Türkiye'nin  Avrupa Birliği, ABD, Rusya ve komşu coğrafyası arasında çok dikkatli ve dengeli bir politika izlemesi gerektiğini ifade etti.

Rusya Türkiye’ye çelme takabilir

Büyük devletlerle ilişkiye girerken dikkat etmek gerekir. Çok yakınlaşmak yakıcı, uzaklaşmak dondurucu olabilir. ABD ile ilişkilerdeki hızlı soğuma nedeniyle Rusya ile yeni bir döneme girmiştik. Bu süreçte bir dizi alanda kritik adımlar atıldı, anlaşmalar imzalandı.

Ancak Suriye’deki derin görüş ayrılıkları nedeniyle iki ülke yakınlaşmasının da sınırlarına ulaşılmış oldu. Bundan sonra ne olacağı, çakışan çıkarlar nedeniyle kriz yaşanıp yaşanmayacağını önümüzdeki günler bize gösterecek. İçinden geçtiğimiz şu günleri Rus uçağının düşürülmesinden sonraki en hassas zamanlar olarak görüyorum.

Yazının tamamını okumak için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar